Annons:

Dyrt år for forretningsrejsende – nu er udviklingen ved at vende

En ny rapport fra Global Business Travel Association, GBTA, i samarbejde med erhvervsrejsebureauet CWT viser, at omkostningerne ved forretningsrejser steg markant mere end forventet i 2022 i forhold til 2021. Nu forudsiges udviklingen at vende. Af: Linda Iliste

“Stigende brændstofpriser, mangel på arbejdskraft og udfordringer i forsyningskæden, kombineret med rødglødende efterspørgsel, sendte rejseomkostningerne i vejret i 2022,” siger GBTA og CWT i en fælles erklæring om rapporten.

Den gennemsnitlige billetpris for erhvervsrelaterede flyrejser steg hele 72 procent i 2022. Det er dyrest i Europa, Mellemøsten og Afrika, sammenlignet med for eksempel USA er flypriserne her 12,8 procent højere.

I gennemsnit er udgifterne til en hotelnat for forretningsrejsende steget med næsten 30 procent. De daglige omkostninger ved at deltage i forretningsrelaterede møder og begivenheder steg med 58 procent, og priserne på lejebiler steg 9,8 procent om dagen.

Hvordan 2023 bliver opsummeret er naturligvis for tidligt at sige. Men GBTA og CWT forudser, at den overordnede dyre tendens er vendt. “Den vedvarende økonomisk usikkerhed og gradvist reducerede restriktioner, der påvirker forsyningskæden, forventes at resultere i mere afdæmpede prisstigninger i løbet af de næste 12-18 måneder,” lyder det i rapporten.

Kilde: Global Business Travel Forecast 2024

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.