Annonce:

Annonce:

Grænseåbning til det meste af Europa fra 27. juni

Kun Portugal og Sverige forbliver ”orange” i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Resten af EU og Schengen-landene skifter til ”gul” i nye rejsevejledninger.

Udenrigsminister Jeppe Kofoed orienterede torsdag Folketingets Udenrigspolitiske Nævn om en markant ændring af de hidtidige rejsevejledninger, der frarådede alle ikke-nødvendige rejser til stort set hele kloden frem til udgangen af August måned.

De nye rejsevejledninger, som med statsminister Mette Frederiksens ord er baseret på ”objektive kriterier” betyder, at Danmark genåbner for ud- og indrejse til EU- og Schengenlande samt Storbritannien fra den 27. juni. Sverige og Portugal er dog undtaget.

De objektive kriterier, myndighederne lægger til grund, går ud på at der maksimalt må være 20 smittede pr. 100.000 indbyggere i det pågældende land om ugen. Hvis smittetrykket i et land overstiger 30 smittede pr. 100.000 indbyggere vil rejsevejledningen til det pågældende land igen blive strammet å alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

 

 

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.