Annons:

Ole Steen Hansen modtager Ellehammer Prisen

Danske Flyvejournalisters Klub har tildelt forfatter, fotograf og pilot Ole Steen Hansen Ellehammer Prisen for sit store arbejde med trilogien "Danmarks Flyvehistorie."

Ellehammer Prisen, der er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa, er blevet uddelt siden 1992.
Prisen uddeles til en mand eller kvinde – eksempelvis en pilot, opfinder eller konstruktør – der har fortsat Jacob Chr. Ellehammers pionerarbejde til gavn for flyvningens udvikling eller sikkerhed. I år er den gået til Ole Steen Hansen fra Grenå, der lige nu arbejder på det sidste bind i det store trebindsværk om Danmarks Flyvehistorie.

“Jeg har altid været fascineret af flyvningens eventyrlige historie, og jeg har beskæftiget mig med flyvning på alle mulige måder – designet og fløjet modelfly, svævefly og nu motorfly. Jeg har fotograferet fly, forsket i og skrevet om flyvehistorie i bøger og tidsskrifter. Trilogien Danmarks Flyvehistorie er kronen på værket, hvor jeg har brug for alle mine talenter, kontakter og erfaringer. Jeg er meget glad for det skulderklap som Danske Flyvejournalisters Klubs Ellehammerpris er her midt i processen med Bind III om den militære flyvning,” fortæller en glad Ole Steen Hansen.

Det første bind i serien udkom i 2021 og har undertitlen “Fra Ellehammer til Airbus.” Bind to fra 2022 handler om de små flyv. Det sidste bind, der er blevet lidt forsinket, handler om de militære fly. Det udkommer i juni 2024 og forsinkelsen skyldes, at de nye F35 fly selvfølgelig også have plads i det store samlede værk om Danmarks flyvehistorie.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.