Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF: Ny hjælpepakke hjælper kun forbrugerne

Hjælpepakken er ingen hjælp for rejsebranchen, vurderer rejsebureauforening

Erhvervsministeriet offentliggjorde tirsdag endnu en hjælpepakke til rejsebranchen. Men ifølge Danmarks Rejsebureauforening demonstrerer den nye hjælpepakke tydeligt, at politikerne ikke har forstået alvoren for rejsebranchen. Det nye initiativ sigter nemlig ensidigt på at sikre, at forbrugerne kan få refunderet de penge, de har krav på, uden samtidig at holde hånden under rejsebureauerne.

”Det er krystalklart, at forbrugerne skal have de penge, de har ude at svømme. De har allerede ventet længe, og det er naturligvis ikke rimeligt. Pengene skal tilbage i forbrugerens lomme. Men de skal tilbage til forbrugerne i form af statsstøtte, ikke lån, til rejsebureauerne, for pengene er lige nu ikke til rådighed ude i bureauerne, og det kommer de heller ikke med den nye aftale”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Udover skærpede krav til rejsearrangørens kapitalberedskab i en tid, hvor branchen ingen likviditet har, genindfører regeringen samtidig kollektiv hæftelse i Rejsegarantifonden efter 2021. Det betyder, at de rejsearrangører, der rent faktisk formår at overleve, får lov til at betale for de rejsebureauer, der ikke overlever. Det er, ifølge DRF, stik imod, hvad regeringen tidligere har lovet. Nemlig at staten skulle påtage sig gældsansvaret for de tab, Rejsegarantifonden måtte lide i tilfælde af en rejsearrangørs konkurs. Nu ender regningen fra 2022 hos de overlevende rejsebureauer.

”Jeg mener helt enkelt, at regeringen løber fra ansvaret”, siger Lars Thykier, direktør i DRF, i en pressemeddelelse.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.