Annonce:

Annonce:

Anklager om politisk styrede rejsevejledninger

Tilliden til Udenrigsministeriets rejsevejledninger daler efter at politikere anklager regeringstoppen for at diktere vejledningerne politisk, i stedet for at forlade sig på sagkundskab.

Blandt kritikerne er Sophie Løhde, Politisk Ordfører for partiet Venstre, som siger til dagbladet Politiken, at rejsevejledningerne er baseret på ”regeringens og Mettes mavefornemmelse” end på embedsmænds individuelle vurdering af de forskellige lande, der laves rejsevejledninger for.

”Anbefalingerne burde i dag alt andet lige være langt mere differentierede. Der er lande, der har klaret sig betydeligt bedre end Danmark, som man hverken fagligt eller sagligt forklarer, hvorfor danskerne ikke kan tage på ferie til”, siger Sophie Løhde. Også politikere fra bl.a. De Radikale, De Konservative og Dansk Folkeparti er kritiske.

Regeringstoppen underminerer befolkningens tillid til de efterhånden velkendte rejsevejledninger, som Udenrigsministeriet har stået for i mange år.

Adm. direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening mener, at det er meget vigtigt, at vejledningerne ikke baserer sig på et forsigtighedsprincip, men på faktuel viden.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.