Annons:

Efter røverier på hoteller: politikere overvejer afskaffelse af kontantbetaling

Zleep Hotels er et af de mange hoteller i hovedstadsområdet, som vil droppe kontanter efter flere røverier. Efter klager fra hotelkæden overvejer politikerne nu, at tillade særlige hoteller at sige nej til kontanter.

Redigeret: klokken 19:12

På Vesterbro har Zleep Hotels oplevet tre røverier på kun en måned, skriver TV2 Lorry. Det har endnu engang fået hotelkæden til at gå til politikerne for at indføre kontantfri betaling, efter at politikerne før har afvist det:

– Det, synes jeg, er fuldstændig urimeligt. Jeg synes egentlig ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad for en form for betaling, vi ønsker at modtage som erhvervsdrivende, siger Peter Haaber, der er direktør for Zleep Hotels til TV2 Lorry.

Lovgivningen siger i dag, at det skal være muligt for alle at betale med kontanter i butikker, restaurationer og hoteller mellem klokken 6 om morgenen og 22 om aftenen.

Også brancheorganisationen for hoteller og restaurationer, HORESTA, er imod lovgivningen:

– Lige præcis på hoteller er det jo fuldstændig absurd, at vi har en lovgivning, som tvinger os til at tage kontanter, eftersom gæsterne skal give oplysninger om sig selv, når de bor der. Og 99 procent betaler altså i forvejen med et kreditkort eller et dankort. Så her virker det fuldstændig absurd, at vi har en så forældet lovgivning, fortæller administrerende direktør i HORESTA, Katia K. Østergaard.

Det har fået Zleep Hotels og HORESTA til at gå til politikerne med sagen i håb om forandringer. Danmarks erhvervsminister, Rasmus Jarlov, er en af de politikere, der nu overvejer at give hoteller lov til at afskaffe kontantbetaling i særlige tilfælde:
– Der kan godt være nogle særlige situationer, hvor virksomheder skal have lov til at sige nej til at modtage kontanter. Det bliver ikke sådan, at alle butikker får lov til at slippe for at modtage kontanter, men jeg synes, der er en udfordring i en sag som denne her, siger Erhvervsminister Rasmus Jarlov til TV2 Lorry.

Forbrugerråddet TÆNK mener stadig, at kontanter skal være en mulighed, da der er nogle grupper i samfundet, som ikke har mulighed for at betale med kort. Men de ser dog også, at lovgivning kan ændres:
– Det er vores opfattelse, at røverier er koncentreret noge ganske få steder, så at sige. Altså, at der er højrisikområder. Og i de højrisikoområder skal man selvfølgelig kunne få dispensation fra de generelle regler, siger seniorøkonom hos Forbrugerrådet Tænk, Troels Holmberg.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.