Annons:

Wizz Air begynder at flyve på menneskeligt affald

Inden for seks år vil 10 procent af det ungarske lavprisflyselskabs flyvninger være drevet af SAF-brændstof skabt af menneskeligt affald.

Beslutningen følger sidste års millioninvestering i Firefly, en britisk producent af SAF, som banede vejen for en ny slags vedvarende flybrændstof baseret på spildevand.

Investeringen er igen en del af en aftale om at levere 525.000 tons SAF til Wizz Air i løbet af 15 år med start i 2028. Brændstoffet er øremærket til flyselskabets britiske operationer.

For at imødekomme kommerciel efterspørgsel planlægger Firefly nu at bygge et anlæg, hvor de kan opskalere SAF-produktion på menneskeligt affald. Ifølge Yvonne Moynihan, Corporate & ESG Officer hos Wizz Air, skal der træffes yderligere beslutninger for at lette dette.

 

– Vores investering i Firefly understreger vores forpligtelse til at integrere brugen af ​​SAF i vores operationer frem til 2030. For at nå vores ambition kræver det imidlertid en betydelig stigning i SAF-produktion og udbredelse. Derfor opfordrer vi politiske beslutningstagere til at adressere barrierer for storstilet SAF-udrulning ved at stimulere produktionen, give prisstøtte og omfavne yderligere bæredygtige råvarer til produktion af biobrændstof,” sagde Yvonne Moynihan i en erklæring.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.