Annons:

Venedig har indtjent millioner i adgangsgebyrer

Turistmagneten Venedig har opkrævet 975.000 euro i adgangsgebyrer i løbet af en elleve dages prøveperiode, siger byens myndigheder.

Summen svarer til omkring 7,2 millioner danske kroner. Byen med lagunen og de mange kanaler er den første, der afprøver en sådan betalingsordning i et forsøg på at reducere mængden af ​​turister, der fylder Venedig til det punkt, hvor der er trængsel i højsæsonen. Besøgende, der ikke skal overnatte, har skullet betale 5 euro for at komme ind i byen.

Ordningen har været gældende mellem 25. april og 5. maj, og byens myndigheder meddelte mandag, at de havde solgt mere end 195.000 entrébilletter, noget mere end forventet.

Venedig har omkring 15 millioner besøgende hvert år og er blandt verdens mest besøgte turistdestinationer. Masseturismen giver gode penge til kommunekassen, men de store menneskemængder giver også problemer. Mange dage er det næsten umuligt at komme gennem de smalle gader omkring Markuspladsen og Rialtobroen, to af de mest populære turistmål.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.