Annons:

Sundhedsstyrelsen: Covid-vacciner holder mindst et år

Færdigvaccinerede danskeres Covid 19 rejsepas vil være gyldigt i nu 12 måneder fra andet stik.

Sundhedsstyrelsen har offentliggjort en ny vurdering af holdbarheden af Covid 19 vacciner fra Phizer/Biontech og Moderna, der anvendes til at vaccinere danskere. Og hvor styrelsen hidtil har sat otte måneder som grænse for, hvor længe vaccinen mindst holder, er vurderingen nu ændret til 12 måneder.

Dermed bliver det formentlig lettere for danskerne at booke eksempelvis vinterferier. Indtil nu har de danskere, som er blevet vaccineret i løbet af foråret nemlig måttet håbe på, at myndighederne har vacciner nok til en eventuel re-vaccination, så deres Covid 19 rejsepas også er gyldigt ind i starten af 2022.

Det er dog værd at bemærke, at det indtil videre kun er de danske sundhedsmyndigheder, som officielt har besluttet at give vaccinerne et helt års gyldighed. Det er stadig myndighederne på en given vinterdestination som afgør, om man vil tillade besøg af turister med eksempelvis en 11 måneder gammel vaccinationsattest.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen viser nye studier, at immunitet efter andet vaccine-stik holder ”mindst et år”. Studierne fortæller også, at immuniteten faktisk er bedre efter vaccination, end hvis man ”kun” har opnået immunitet efter selv at have haft sygdommen.

Med den nye vurdering udskyder myndighederne samtidig tidspunktet for, hvornår der skal være skaffet vaccinedoser til at iværksætte re-vaccination af danskerne. Denne indsats bliver nu tidligst aktuel i slutningen af december i år, hvor der er gået 12 måneder fra de første vacciner blev givet.

”Vi følger nøje med i, hvad der sker i udviklingen i epidemien i ind- og udland, og særligt om der opstår tegn på, at immuniteten mod COVID-19 bliver mindre. Men ud fra de nuværende studier er vi meget optimistiske vedrørende tidspunktet for revaccination,” siger Bolette Søborg, som er enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.