Annons:

Tre europæiske lande med succesfuld turisme

En ny rapport fra European Travel Commission viser, hvordan den europæiske turistindustri fortsætter med at komme sig – og allerede i første kvartal skiller tre lande sig ud.

I 2023 blev der gentagne gange talt om, hvor godt rejsebranchen kom sig – næsten til samme volumen som 2019. Dette år spås at blive endnu bedre, endda det bedste nogensinde for den globale turistindustri.

Ikke alle europæiske lande indberetter data til European Travel Commission. Men blandt dem, der gør det, har paraplyorganisationen samlet det samlede antal udenlandske besøgende i første kvartal af 2024 sammenlignet med samme periode i 2019 – med en stigning på 7,2 procent. Det samlede antal udenlandske gæster, der overnatter, er steget med 6,5 procent.

Helårsoversigter ligger stadig cirka syv måneder ude i fremtiden. Men det er ifølge rapporten tre europæiske lande, der indtil videre klarer sig bedre end andre – og derfor er værd at holde øje med i fremtiden.

1 Serbien
Sammenlignet med 2019 har Serbien den højeste vækstrate for udenlandske besøgende i Europa: 46,9 procent sammenlignet med 15,6 procent.

I rapporten skriver European Travel Commission, at landet “fortsat skiller sig ud som en vækstdestination i år, da turismeaktiviteten ligger et godt stykke over 2019 og er steget siden sidste år. Der er tillid til, at dette ikke er en midlertidig stigning efter covid.”

 

2 Tyrkiet
Antallet af udenlandske besøgende fortsatte også med at vokse med 35,5 procent i Tyrkiet i løbet af årets første kvartal. Q1-volumen før pandemien var 9,2 procent.

3 Malta
Antallet af udenlandske besøgende til Malta er også fortsat med at vokse, fra 8,1 procent i første kvartal af 2019 til 34,8 procent.

Ifølge Maltas turistmyndighed er en årsag til dette, at landet tidligt hoppede på trenden med særlige visa til digitale nomader.

Den europæiske rejsekommission påpeger også i rapporten, at både Tyrkiets og Maltas øgede popularitet kan skyldes, at de er lande, der tilbyder et varmt klima til en overkommelig pris.

En anden nævnt årsag er, at mange lande i Vesten – siden fuldskalainvasionen af ​​Ukraine – har trukket muligheden for personer med russisk statsborgerskab tilbage for at få turistvisum. Tyrkiet og Serbien er derimod to lande, der fortsat byder velkommen til rejsende med russisk pas.

BOBLE 1: Frankrig

Frankrigs vækst har hidtil været forholdsvis stagnerende på 2 procent. Men snart er verdens nummer et turistland også vært for sommer-OL. Det skaber interesse for Frankrig, sandsynligvis allerede før åbningsceremonien den 26. juli.

Den europæiske rejsekommission skriver, at den høje prissituation i især Paris, især for hotelværelser, sandsynligvis vil øge turismen på mere overkommelige steder i Paris-kvarteret. Det forudsiges dog, at den største økonomiske påvirkning vil kunne mærkes i nærheden af ​​hovedstaden frem for i hele landet.

BOBLE 2: Tyskland

Selvom tallene for første kvartal af 2024 er 12,5 procent lavere end samme periode i 2019, fremhæver rapporten Tyskland som et land, der er værd at holde øje med. Det er af samme grund som Frankrig, nemlig at landet i fire uger i juni og juli er vært for fodbold-EM.

Den europæiske rejsekommission påpeger også, at fodboldkampene i modsætning til OL er spredt ud over hele Tyskland. Når vi senere kan analysere den samlede økonomiske effekt, forventes den derfor at have en større geografisk spredning end i Frankrig.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.