Annons:

Svag norsk krone sætter en stopper for udenlandsrejser

Næsten halvdelen af ​​de adspurgte nordmænd svarede i en undersøgelse, at ændringerne i økonomien påvirker deres ferieplaner. En tredjedel af disse dropper udlandsrejsen.

I undersøgelsen, som Respons Analyse har foretaget på vegne af forsikringsselskabet Fremtind, angiver 47 procent af de adspurgte nordmænd, at ændringer i økonomien påvirker ferieplanerne for sommeren. Halvdelen af ​​disse vælger et lavere feriebudget. 36 procent af dem dropper rejsen til udlandet.

Flere kunder tager kontakt, fordi de ønsker at aflyse deres ferie, oplyser forsikringsselskabet. Årsagen til aflysningerne er kombinationen af ​​en svag krone, prisstigninger og bekymring for egen økonomi.

– Vi får nu flere sager fra kunder, der har fået kolde fødder og ønsker at aflyse deres sommerferie. De indser, at de alligevel ikke har råd til at rejse. Vi ser en klar stigning i henvendelser, efter at flere og flere medier advarede mod en svag krone og rekorddyre udenlandsferier, siger kommunikationschef Anette Grønby Rein i Fremtind, forsikringsselskabet i Sparebank 1 og DNB.

Medmindre afbestillingen sker som følge af akut og uventet alvorlig sygdom, ulykke eller tilskadekomst, gælder rejseforsikringen ikke.

(© NTB)

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.