Annons:

Saudi-Arabien lancerer nyt flyselskab

Saudi-Arabien har lanceret et nyt statsejet flyselskab - Riyadh Air - som ifølge statslige medier vil flyve til 100 forskellige destinationer i 2030.

Flyselskabet vil skabe over 200.000 job, direkte og indirekte, ifølge en meddelelse fra kronprins Mohamed Bin Salman via statsmedier søndag.

Virksomheden forventes også at øge landets bruttonationalprodukt med 20 milliarder dollars.

I meddelelsen står der, at målet er at transportere 330 millioner passagerer og 5 millioner tons gods om året inden 2030.

Topchefen i virksomheden bliver den britiske forretningsmand Tony Douglas. Han var tidligere administrerende direktør for Etihad Airways i De Forenede Arabiske Emirater.

I november sidste år meddelte Saudi-Arabien, at landet vil bygge en ny lufthavn på 57 kvadratkilometer i hovedstaden Riyadh.

Investeringen i flytrafikken er en del af kronprinsens “Vision 2030”, som skal gøre landet mindre afhængigt af olieindtægter, og sikre en “bæredygtig” økonomi i fremtiden.

(© NTB)

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.