Annons:

SAS bestyrelsesformand bad om strejkehjælp fra statsministeren

Midt i SAS piloternes strejke i sommer henvendte selskabets formand Carsten Dilling sig til den danske statsminister Mette Frederiksen (S) og bad om hjælp til at få pilotforeningen ind på "et mere konstruktivt spor".

At politikere ikke bør forstyrre arbejdsmarkedskonflikter er et fagforeningsprincip, der er hellig i Skandinavien. Når den største repræsentant for et selskab med ejere i både den danske og svenske stat stadig prøver, er det bemærkelsesværdigt.

Danske MobilityWatch afslører SAS’ forsø,g efter at have fået indsigt i en korrespondance mellem Carsten Dilling og en chef i det danske finansministerium.

Dilling bad om et møde med finansminister Nicolai Wammen (S) om at “få hjælp fra finansministeren eller statsministeren til at at få Claus Jensen (formand for dansk metal) ind på et mere konstruktivt spor.”

En arbejdsmarkedsforsker beskriver overfor MobilityWatch SAS-formandens appel som “usædvanlig”.

Carsten Dilling forsvarer sig selv i en e-mail til MobilityWatch, med at henvendelsen skal ses i lyset af den “livstruende” strejke som SAS befandt sig i.

Dansk metal, har siden tidligere på året, organiseret den danske pilotforening. Både dansk metal og FPU, der hovedsageligt organiserer piloter og kabineansatte i datterselskabet SAS-link og SAS Connect (såvel som Norwegian og Ryanair), hører til Fagbevægelsens hovedorganisation.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.