Annons:

“Red Schiphol” vil stoppe Amsterdams flybegrænsninger

Virksomheder og brancheforeninger i Holland går nu sammen i 'Red Schiphol'-kampagnen som svar på, at Amsterdams Schiphol-lufthavn begrænser antallet af flyvninger, der kommer ind og ud af lufthavnen.

“Schiphol Lufthavn er et nationalt aktiv”

I juni sidste år satte Schiphol Lufthavn et loft over antallet af passagerer – 70.000 passagerer om dagen – den kan klare i sommerrejsesæsonen på grund af mangel på arbejdskraft.
I februar i år foreslog regeringen et loft på 440.000 flyvninger om året i et forsøg på at reducere støjforureningen og blive mere miljøvenlig. Loftet i en af ​​Europas travleste lufthavne betyder, at flyselskaber inklusive KLM, det hollandske datterselskab af Air France-KLM, bliver nødt til at aflyse et uspecificeret antal flyvninger.
Nu sigter et samarbejde mellem hollandske virksomheder og borgere på at ændre  beslutningen om at begrænse flyvninger til Schiphol. Det omdirigerer kun trafikken til andre lufthavne og gør ikke meget for at reducere emissioner fra luftfarten, siger de.
Det vil også potentielt påvirke de 84.000 arbejdspladser, der kan komme i fare, hvis hollandske flyrejser blev svækket.

– Schiphol Lufthavn er et nationalt aktiv, der hjælper Holland med at fastholde sin rolle som en global forretningsrejse nation, siger George Chichester, Red Schiphol Campaign Manager.
– Lufthavnen beskæftiger direkte over 2.000 mennesker og understøtter mange flere job i hele økonomien.
Før pandemien bidrog luftfartsindustrien med 22 milliarder euro til landets BNP, og i 2019 var Amsterdam den tredjebedste internationalt forbundne by i Europa.
Chichester tilføjer, at stigningen i billetpriserne forårsaget af konkurrence ville ramme den hollandske befolkning hårdt, der allerede står over for højere energipriser og leveomkostninger.
“Rige rejsende vil være i stand til at bære disse omkostninger, men almindelige familier bliver nødt til at skære ned på rejser,” tilføjede Chichester.
Organisationen har iværksat et initiativ for at overbevise regeringen om at ændre sin beslutning.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.