Annons:

MSC Cruises søsætter det nye miljøteknologiske flagskib MSC Euribia i København

MSC Cruises annoncerede torsdag, at navngivningsceremonien for MSC Cruises’ nyeste flagskib MSC Euribia, finder sted i København den 8. juni.

Det nye flagskib bliver MSC Cruises’ andet skib, der drives af LNG (flydende naturgas), et af verdens reneste brændstoffer til søfart. Skibet vil også indeholde en række avancerede miljøsystemer, herunder ‘Baltic Standard’ spildevandsbehandling, affaldshåndtering og fokus energieffektivitet som eksempelvis som strømforbindelse til land, når det er muligt, for at opnå nul-emission, når skibet ligger i havn. MSC Euribia symboliserer MSC Cruises  forpligtelse til at beskytte havene, og derfor blev Københavns havn valgt som søsætningssted, da havnen ikke kun har en rig maritim arv, men Danmark er et land med dyb respekt for havet og engagement i bæredygtighed .

Det nye skib vil have en imponerende fresko malet på dets ydre, der repræsenterer MSC Cruises’ forpligtelse til at beskytte og bevare havmiljøet. Kunstværket er designet af den tyske grafiker, Alex Flaemig, og udtrykker  vigtigheden af ​​at beskytte havenes fintfølende og komplekse økosystem. MSC Euribia er opkaldt efter den gamle græske gudinde Eurybia, der brugte vinden, vejret og stjernebillederne til at mestre havet. Navnet repræsenterer i dag  visionen om at mestre brugen af ​​avancerede bæredygtige teknologier for at beskytte og bevare det dyrebare økosystem i verdenshavene.

MSC Euribia starter sin indledende sæson i Nordeuropa fra 10. juni, og vil tilbyde 7-nætters sejladser fra Kiel, Tyskland og København, Danmark til de fantastiske norske fjorde herunder Geiranger, Ålesund,og Flaam.

Det  miljømæssigt avancerede MSC Euribia

Som et LNG-drevet skib, markerer MSC Euribia endnu et skridt fremad for MSC Cruises i arbejdet for at reducere udledningen af ​​drivhusgasser væsentligt. LNG (flydende naturgas) spiller en nøglerolle i rejsen mod klimaændringer og vil reducere CO2 emissioner med op til 25 % på MSC Euribia sammenlignet med standardbrændstoffer, samtidig med at den praktisk talt eliminerer andre luftemissioner.

Efterhånden som bio- og syntetiske brændstoffer bliver tilgængelige, vil MSC Euribias emissioner blive yderligere reduceret. LNG er nøglen til udviklingen af ​​lavemissionsløsninger til skibsfart, da nye teknologier såsom brændselsceller kan drives med LNG, indtil bio-LNG eller grøn brint uden emission bliver tilgængelig i stor skala. MSC Cruises er aktivt involveret i adskillige projekter for at udvikle og gøre disse teknologier levedygtige i partnerskab med myndigheder, den akademiske verden, skibsværfter og industri.

MSC Euribia vil anvende et avanceret system til behandling af  spildevand samt et undervandsstøjstyringssystem, der  minimerer virkningerne  vibrationer og dermed påvirkningen af livet i havet. Flere andre energieffektiviseringer hjælper med at reducere og optimere brugen af motoren.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.