Annons:

Mangel på sne i Alperne truer turismen – kunstig sne bliver mere og mere almindelig

Der er forårsvarme i de østrigske alper, hvor Anders Bengs skal på snowboard. De sidste par sæsoner har ifølge ham været absurde. - Hyppigheden af ​​mærkelige hedebølger er steget, siger han til TT. Men skisportsstederne kæmper for deres overlevelse som følge af et varmere klima.

Skisæsonen holdes mange steder i gang af kunstig sne. 90 procent af pisterne i Italien, hvoraf mange ligger i relativt lav højde i både Appenninerne og Alperne, er afhængige af kunstig sne. Men det er ikke gratis, og det påvirker også miljøet.

– Hvis man ejer et skisportssted, skal man tænke på klimatilpasning. Måske skal man afkorte sæsonen, og man skal være mere forberedt på, at meget af sneen kan regne og smelte væk i løbet af vinteren, siger Erik Kjellström, professor i klimatologi ved SMHI.

– Kunstig sne er en mulighed. Det har dog en betydning for både klimaet og miljøet, det koster meget energi at køre snekanonerne og så bliver der brugt meget vand. Og selv den kunstige sne kan smelte væk, når det bliver varmere.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.