Annons:

Leasinggigant: Luftfartsindustrien forventes at være profitabel på globalt plan i år

Luftfartsindustrien fortsætter med at komme sig og forventes at blive profitabel på globalt plan igen i år, ifølge Avolon, en stor aktør på det globale flyleasingmarked. Leasinggiganten skriver i en nylig rapport, at flyvningen allerede i juni kan være steget til niveauerne før pandemien ramte i 2020.

Væksten tog fart allerede i 2022 med et løft på 70 procent i passagertrafikken. Men sidste år var det mest Europa og Nordamerika, der steg. Nu vil Asien presse på, blandt andet med trækkraft fra de ophævede covid-19-restriktioner i Kina, ifølge Avolon.

Samtidig advarer Avolon om, at udviklingen kan blive bremset af det dårlige udbud af nye fly, da produktionen ikke følger med den opadgående tendens.

“Efterspørgslen efter rejser er ikke længere en begrænsende faktor for opsvinget, men det er flyselskabernes mulighed for at få nye fly i luften,” skriver Avolon i en pressemeddelelse.

For hele luftfartsindustrien forventer Avolon et overskud på omkring 4,7 milliarder dollars i år.

I 2020 og 2021 udgjorde tabene 180 milliarder dollars for flyindustrien, ifølge Avolon. I 2022 var branchen tæt på at nå et nulpunkt.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.