Annons:

KLM dømt for vildledende “greenwashing”

Det nationale luftfartsselskab i Holland er af en domstol i Amsterdam dømt for vildledende reklame. Annoncen var anmeldt af miljøorganisationerne ClientEarth og Fossielvrij, vedrører påstande om virksomhedens bæredygtighedsforanstaltninger.

“En historisk sejr i kampen mod greenwashing”

Retten afgjorde i sidste uge, at KLM’s påstand om, at flyvning kan være eller er ved at blive bæredygtig, samt udtalelser, der tyder på, at yderligere køb af visse produkter ville reducere eller opveje klimapåvirkningen af ​​flyvning, er “vildledende og ulovlige”. KLM overtræder dermed lov om urimelig forretningsskik.

Endvidere mener retten, at udtrykket “sustainable” til at beskrive det alternative flybrændstof, der almindeligvis kaldes SAF (efter det engelske “sustainable aviation fuel”), også er vildledende.

Retten udtaler, at “selv om SAF kan bidrage til at reducere de skadelige miljømæssige aspekter af luftfarten, er begrebet ‘bæredygtigt’ i denne sammenhæng for absolut og ikke konkret nok”.

Dommen fortsætter: “Påstanden om, at det er en ‘lovende løsning’ tegner et alt for rosenrødt billede. I øjeblikket er SAF’s andel af det samlede brændstofforbrug meget begrænset. En større andel kan kun forventes i en fjern fremtid, og er derfor usikker. Udtrykket er derfor vildledende.”

De 19 annoncer, som dommen vedrører, er allerede taget ud af brug. KLM skal derfor kun betale sagsomkostningerne.

ClientEarth og Fossielvrij kalder dommen “en historisk sejr i kampen mod ‘greenwashing'”.

KLM siger i en udtalelse, at man vil gennemgå dommen nærmere og vende tilbage til substansen på et senere tidspunkt. Men at “vores kommunikation om bæredygtighed skal være ærlig og gennemsigtig”, og at det er positivt, at retten “giver os mere klarhed over, hvad der er muligt, og hvordan vi fortsat kan kommunikere åbent og ærligt om vores tilgang og vores forretning”.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.