Annons:

IATA: Flytrafikken accelererer yderligere i januar

I Januar 2023 nåede den globale flypassagertrafik 84,2 procent af januar 2019-niveauerne, en betydelig stigning fra de 76,9 procent, den nåede i december 2022, ifølge International Air Transport Association.

Den samlede trafik i januar 2023, målt i indtjente passagerkilometer, steg 67 procent i forhold til året før. Den globale kapacitet steg med 35,5 procent, hvilket repræsenterer 86,5 procent af kapaciteten i januar 2019. Den globale kabinefaktor steg 14,7 procentpoint til 77,7 procent.

Asien-Stillehavsregionen, der fortsætter med at åbne op efter Covid-19-nedlukninger og adgangsrestriktioner, rapporterede de største forbedringer, med trafikken op på 114,9 procent år over år. Afrika fulgte efter med en vækst på 113,8 procent. Efterspørgslen i den største region, Europa, med en andel på næsten 31 procent af den globale trafik, steg 53,2 procent i forhold til året før.

“Efterspørgslen efter flyrejser har fået en meget sund start i 2023,” sagde IATAs generaldirektør Willie Walsh i en erklæring. “Den hurtige fjernelse af Covid-19-restriktioner for kinesiske indenlandske og internationale rejser lover godt for det fortsatte stærke opsving fra industrien fra pandemien gennem hele året. Og, hvad der er vigtigt, har vi ikke set dagens mange økonomiske og geopolitiske usikkerheder, der dæmper efterspørgslen efter rejse.”

Den internationale efterspørgsel i januar fortsatte med at stige, en stigning på 104 procent år over år, med en kapacitet på 53,7 procent. Asien-Stillehavsområdet rapporterede igen om de største forbedringer blandt regioner, hvor trafikken voksede 376,3 procent og kapaciteten 167,1 procent i forhold til det foregående år. Latinamerika rapporterede den langsomste vækst i efterspørgslen, med trafikken op på 46,8 procent. Europa havde den langsomste kapacitetsvækst på 30,1 procent.

Den indenlandske efterspørgsel i januar steg 32,7 procent år over år, mens kapaciteten steg 16,3 procent. Australien rapporterede de største gevinster, med trafikken op på 107,3 procent og kapaciteten op med 50 procent. Efterspørgslen i USA steg 26,8 procent for måneden, en solid fremgang i forhold til væksten på 4,3 procent i december.

“Med en stærk rejseefterspørgsel, der fortsætter gennem den traditionelt langsommere vintersæson på den nordlige halvkugle, er scenen sat til et endnu mere travlt forår og sommer,” sagde Walsh. “På et tidspunkt, hvor mange lige er begyndt at nyde deres nyligt genoprettede rejsefrihed, er det især skuffende at se den hollandske regering lave planer om at begrænse deres bevægelser ved ensidigt og uretfærdigt at reducere driften i Schiphol Lufthavn.”

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.