Annons:

Hotellerne satte ny januar-rekord

Målt på antallet af overnatninger fik hotelbranchen den bedste start på året nogensinde

Selv om januar traditionelt er årets mest stille måned for hotellerne, så var der historisk meget aktivitet i branchen i den første måned af 2023. Det viser tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort. De danske hoteller havde i januar tilsammen 952.000 overnatninger. Det er det højeste antal nogensinde i årets første måned. Væksten i forhold til den hidtidige rekordmåned i 2020 var dog relativt beskeden på 2,5 pct.

”I en tid hvor forbrugertilliden er skræmmende lav, er det intet mindre end fantastisk, at vi kan sætte ny rekord for antallet af hotelovernatninger. Det bekræfter os endnu engang i, at både danske og udenlandske turister fortsat prioriterer rejser og oplevelser højt”, siger HORESTAs kommercielle direktør, Jeppe Møller-Herskind.

Belægningsprocenten faldt

Det er især uden for Hovedstaden, at hotellerne har oplevet fremgang i januar. Region Nordjylland præsterede 5,8 pct. flere hotelovernatninger, mens hotellerne i Midtjylland havde 4,9 pct. flere overnatninger end i januar 2020.
”Vi ser igen, at det er de danske gæster, som driver væksten. Vi havde godt 60.000 flere danske overnatninger end i januar 2020, mens vi mangler 40.000 overnatninger fra de udenlandske gæster”, udtaler Jeppe Møller-Herskind. Han advarer samtidig om at konkludere alt for meget ud fra overnatningstallene.
”Vi har haft en betydelig kapacitetsvækst, især i Region Hovedstaden. Derfor mærker det enkelte hotel ikke, at der er kommet flere gæster til byen. Dertil kommer, at omkostningerne er steget markant gennem 2022, og derfor er det flotte overnatningstal ikke noget, der vil afspejle sig direkte i vækst på branchens bundlinje”, siger Jeppe Møller-Herskind.
I januar 2023 var belægningen på landsplan fire procentpoint lavere end i januar 2020, mens hovedstadsregionen lå 10 procentpoint lavere end før pandemien. Bedst gik det for de nordjyske hoteller, hvor kapacitetsudnyttelsen ligger 3 procentpoint over januar 2020.

/HORESTA/

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.