Annons:

Hotelbranchen er på vej mod rekord

De seneste overnatningstal fra oktober måned tyder på, at vi er på vej mod et rekordår. Mens der har været et fald i turister fra vores Nordiske naboer, har andre fundet rejselysten frem. Det fremgår af et nyhedsbrev fra HORESTA

Selvom de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik er fra oktober måned, viser tallene, at 2023 meget vel kan blive det bedste år nogensinde målt på antal årlige hotelovernatninger.

I årets første ti måneder har de danske hoteller nemlig haft over 16,5 millioner overnatninger. Det er første gang, at vi ser så høje overnatningstal allerede i oktober.

Antallet af norske og svenske turister er faldet markant.

Godt nok har hotellerne måttet kigge langt efter de norske og svenske turister, der på grund af bl.a. svækkede valutakurser har ladet kufferten stå derhjemme. Antallet af norske og svenske turister er nemlig faldet med hhv. 22,4 og 14,9 procent i forhold til de første 10 måneder i 2022. Der er en nedgang på 0,9 procent i danske turister.

Til gengæld har de tyske, britiske og amerikanske turister fundet rejselysten frem igen og har taget turen til Danmark. De tre lande er vækstet hhv. 13,2, 26,1 og 38,2 procent når man sammenligner med samme periode sidste år.

Også de asiatiske turister er på vej tilbage efter flere år med begrænset rejseaktivitet. Med en stigning på 150,5 procent begynder kineserne at røre på sig, og det samme er gældende for japanerne, der vækster med 111,5 procent i år mens der har været hele 159,2 procent flere sydkoreanske turister i år.

“Tallene er bestemt positive. Ikke kun for hotelbranchen, men også for restaurantbranchen, detailhandlen og transportsektoren, der alle nyder godt af det høje antal udenlandske turister, der ofte bruger tiden i Danmark til at opleve så meget som muligt, mens de er her. Efter nogle år, hvor vi har manglet både amerikanerne og asiaterne ser det nu ud til, at de begynder at øge deres rejseaktivitet, og det kan mærkes hos vores medlemmer. Dog oplever flere steder i landet en nedgang, så vi håber at de midler, der netop er blevet tildelt turismen kommer til at betyde en positiv udvikling i de områder,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er viceadministrerende direktør i HORESTA.

De regionale tal viser desuden, at København er den eneste region med vækst. Sammenlignet 2022 har hotellerne i hovedstaden haft 10,5 procent flere overnatninger, mens Region Sjælland har haft det største fald på 6,6 procent.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.