Annons:

HORESTA: Mere end 4.000 nye hotelværelser på vej

Om tre år vil antallet af hotelværelser være fordoblet i forhold til år 2000. Det viser en ny prognose, som HORESTA har lavet.

Der er investeret milliarder af kroner i den danske hotelbranche siden årtusindskiftet, og investeringslysten fortsætter stort set ufortrødent de kommende år.

I år 2000 var der 31.775 hotelværelser i Danmark. Men om bare tre år vil det antal være fordoblet. Ifølge en prognose, som HORESTA har udarbejdet vil der på basis af de nuværende planer for nybyggerier i 2026 være 61.769 værelser.

Særligt siden 2018 har væksten taget fart. Alene fra 2019 til i dag er der blevet opført 7.000 nye hotelværelser, og de vil over de næste tre år blive suppleret af yderligere 4.100.

”Vores tal viser, at investeringslysten på det danske hotelmarked fortsat er stor. Ikke helt så stor som de seneste fem år, men stadig markant. Det danske marked er attraktivt for både danske og udenlandske investorer, som trods de senere års byggeboom stadigvæk ser uudnyttede muligheder,” siger Jeppe Møller-Herskind, som er kommerciel direktør i HORESTA.

De seneste 4-5 år har udviklingen været drevet af vækst i København, hvor der mellem 2019 og 2023 er kommet 23 procent flere værelser til. Men i de kommende år vil det særligt være markedet i de større provinsbyer som Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Horsens, Herning og Kolding, der vokser.  I perioden 2024-2026 bliver der nemlig opført 2.600 nye hotelværelser i Jylland og på Fyn, mens der på Sjælland er 1.500 værelser på vej.

”Det er et stærkt signal fra investorerne om, at de også uden for København har stor tiltro til, at markedet vil vokse yderligere. Både når det gælder ferie- og forretningsturister”, siger Jeppe Møller-Herskind.

HORESTAs analyse viser også, at det særligt er internationale hotelkæder, der åbner nye værelser i København i de kommende år. Næsten 60 procent af de nye værelser frem mod 2026 etableres af en international hotelkæde.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.