Annons:

Heathrow er verdens største hub

London Heathrow Airport har genvundet sin eftertragtede position som verdens nummer et internationalt forbundne lufthavn, ifølge OAG's seneste rangeringer.

Heathrow rangerede også først i 2019, og mens antallet af potentielle forbindelser i den valgte periode stadig er lidt under 2019-niveauerne, rangerer lufthavnen højest i år med hensyn til forholdet mellem disse forbindelser og destinationer, der betjenes.

OAG’s Megahubs 2023-rapport, der blev udgivet i denne uge, viser, at New York JFK er hoppet fra nummer 18 til andenpladsen siden den sidste placering i 2019, delvist drevet af American Airlines, der opererer yderligere syv internationale destinationer i 2023, og nye tjenester fra flere luftfartsselskaber, herunder Qantas , Air New Zealand og Air Senegal.

Amsterdams Schiphol kom på tredjepladsen, Kuala Lumpur var fjerde, Japans Haneda Lufthavn var femte og Frankfurt var sjette.

Istanbul Lufthavn er kommet med i top 10 som nummer syv og klatrede fra nummer 17 i 2022.

Turkish Airlines er det dominerende flyselskab i Istanbul, der ejer en andel på 79% af flyvningerne, og som har tilføjet både destinationer i Centralasien og USA og øget frekvensen på nogle punkter.

På Heathrow fortsætter British Airways med at regere som dets dominerende flyselskab, der ejer 50 % af flyvningerne.

Andre Megahubs af betydning i top 20 inkluderer Atlanta, som er verdens travleste lufthavn med hensyn til tidsplaner, som rangerer 14. for international forbindelse, og Chicago O’Hare, som sidder på position 10, ned fra tredjepladsen i 2019.

Top 20 Global Megahubs viser en jævn spredning af tilslutningsmuligheder på tværs af regionerne, med seks placeret i Europa, Mellemøsten og Afrika, seks i Nordamerika og syv i Asien og Stillehavsområdet.

OAG-rapporten bemærkede tilstedeværelsen af syv asiatiske lufthavnshubs i top 20, på trods af at regionen stadig er på vej mod en fuld genopretning.

“OAG Megahubs demonstrerer den vedvarende vitalitet af international forbindelse. Fra London Heathrows genopblussen til den imponerende opstigning af asiatiske hubs som Kuala Lumpur, understreger disse resultater modstandsdygtigheden og tilpasningsevnen i lufthavne verden over, siger John Grant, chefanalytiker hos OAG.

Analysen viste, at selvom Heathrow er den mest forbundne lufthavn i verden, er den den fjerdestørste lufthavn målt på den samlede planlagte kapacitet i året frem til august 2023.

Ranglisten var baseret på OAG-analyse af flydata for de 100 største lufthavne i verden, baseret på det samlede antal planlagte sæder i august 2023, og i de største 100 internationale lufthavne på den travleste dag – fredag den 11. august 2023 – for global luftfart i sidste år.

Den beregnede det samlede antal af alle mulige forbindelser mellem indgående og udgående flyvninger inden for et seks-timers vindue, hvor enten de indgående, udgående eller begge flyvninger er internationale.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.