Annons:

Frankrig forbyder nu korte flyvninger

Frankrig forbyder kortere flyvninger inden for landet. Loven er et skridt i retning af at reducere udledningen af ​​kuldioxid – noget der får kritik fra luftfartsindustrien. Det skriver AFP.

Flyrejser til indenrigsdestinationer, hvor det er muligt at rejse med tog på mindre end to en halv time, er nu forbudt i Frankrig.

Loven blev allerede stemt igennem for to år siden, men træder i kraft fra tirsdag. Det betyder, at det ikke længere vil være muligt at flyve mellem steder som Paris, Bordeaux og Lyon. Du vil dog stadig kunne flyve til Marseille fra Paris, da den rejse tager cirka tre timer med højhastighedstog.

Reglerne gælder dog ikke for tilslutningsflyvninger og kravet er, at togafgangene på strækningerne skal køre hyppigt og kunne tage passagerer nok til at dække det øgede antal passagerer, der kommer til, når det ikke længere er muligt at flyve .

Et af kravene er, at passagerer skal kunne rejse med tog til en destination, blive der i otte timer og så kunne rejse tilbage samme dag.

Allerede i 2020 lovede det franske flyselskab Air France, at de ville acceptere forslaget, til gengæld modtog de en økonomisk støttepakke under corona-pandemien.

Ellers er luftfartsindustrien ikke tilfreds med den nye lov. Laurent Donceel, direktør for brancheorganisationen Airlines for Europe, siger til AFP, at beslutningen kun vil have minimale effekter på emissionerne.

– Regeringen bør støtte reelle og væsentlige løsninger på emissioner frem for symbolske forbud, siger Laurent Donceel.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.