Annons:

Flyvningens europæiske CO2-fodaftryk voksede med 16 % i løbet af 2023

Mabrian anslår, at luftfartssektoren genererede 172 millioner tons CO2 i Europa i løbet af 2023. Dette tegner sig for 4 % af det samlede CO2-fodaftryk, der genereres i Europa ifølge Den Europæiske Unions skøn. De 10 største lande, der modtager flest rejsende, genererer 84 % af Europas samlede luftfartsemissioner.

Mabrian, en førende virksomhed inden for turismeintelligens, har delt resultaterne af en ny undersøgelse af luftfartens indvirkning på CO2-fodaftrykket og turismens bæredygtighed på europæiske destinationer i 2023 under sin deltagelse i en virtuel session arrangeret af UN Tourism og European Travel Kommissionen (ETC) om måling af turistsektorens CO2-fodaftryk.

Undersøgelsen giver et detaljeret indblik i forskellige vigtige aspekter, herunder de vigtigste indikatorer for det CO2-fodaftryk, der genereres af flyrejsende, forholdet mellem dette fodaftryk og destinationens turismeindtægter, og destinationernes afhængighed af oprindelsesmarkeder og afstanden til disse markeder. Derudover undersøger den virkningen af langdistanceflyvninger og giver specifikke data om luftfartens bidrag til CO2-emissioner i turistindustrien.

Således afslører Mabrian, at de lande, der i Europa i løbet af år 2023 bidrog væsentligt til luftfartsrelaterede CO2-emissioner, omfatter i denne rækkefølge Storbritannien, Tyskland, Spanien, Rusland og Frankrig. Disse lande repræsenterer en betydelig del af de samlede CO2-emissioner, der genereres af turisme, ifølge indgående flydata til disse lande, uanset deres oprindelse. I den nederste ende af de 10 europæiske lande efter genereret CO2-volumen er Italien, Holland, Schweiz, Portugal og Grækenland.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.