Annons:

Flere internationale turister booker sommerferie i Danmark

Landets største hotelkæde, Scandic, ser flere indikationer på, at feriepilen denne sommer peger på Danmark. Sidste sommer oplevede den danske turistbranche et fald i svenske- og norske turister, men så en stigning i besøg fra flere lande i Europa

På nuværende tidspunkt tyder hotelbookinger- og søgninger på, at svenskerne igen tager på sommerferie i Danmark. Både Scandic og turismeorganisationen Wonderful Copenhagen ser en fremgang i sommerens antal af internationale rejsende i København.  

2023 var et godt år for den danske hotelbranche. Dog var turismen, specielt i Jylland, ramt af, at de norske- og svenske turister blev hjemme grundet inflation og valutakurser, mens flere andre nationaliteter fra Syd- og Centraleuropa valgte at feriere under nordlige himmelstrøg.

Med en måned til skolernes sommerferie ser det, ifølge Scandic, ud til, at de svenske hotelgæster, der udeblev sidste år atter vil være at finde på de danske badestrande og byer denne sommer.

”Svenskere og nordmænd plejer at valfarte til Danmark på sommerferie, men sidste år så vi et markant fald. Vores bookinger tyder dog allerede på, at vi igen får besøg af vores svenske naboer til sommer – det er meget glædeligt,” fortæller Klaus Johansen, kommerciel direktør hos Scandic.

For nordmændenes vedkommende ser bookingbilledet bedre ud end sidste år, men er ikke stabiliseret som med svenskerne.

Sommerens store sportsbegivenheder banker hotelpriserne op i nabolande

Sidste sommers stigning i antallet af besøg fra flere andre europæiske lande ser ud til at fortsætte i år, og det er der ifølge Scandic-direktøren flere årsager til.

”Sidste sommer så vi en vækst fra stort set alle nationaliteter i Europa – fra Tyskland og især Frankrig, men også fra Spanien, Italien, Portugal og Grækenland. Årsagen var Sydeuropas mange hedebølger, og lysten til en såkaldt coolcation ser ud til at fortsætte i år. At der denne sommer afholdes EM i Tyskland og OL i Frankrig, der får hotelpriserne til at stige i de respektive lande, tror vi ligeledes har en positiv afsmittende effekt på interessen for Norden,” siger Klaus Johansen.  

Scandic oplyser, at de fleste danske og nordiske hotelgæster booker sommerferien via Scandics egen website, mens bookinger fra andre europæere desuden sker via globale rejsesites og internationale samarbejdspartnere, der ligeledes meddeler om flere søgninger på Danmark end tidligere år.

København er sommerens helt store trækplaster 

Hos turismeorganisationen Wonderful Copenhagen ser man en samlet fremgang i sommerens internationale besøgstal i hovedstaden.

”Hovedstaden har med sit stærke internationale brand, og med tilgængelighed via Københavns Lufthavn, en bredere international markedssammensætning end resten af landet og er derfor drivende for en stor del af den sydeuropæiske, britiske og nordamerikanske turisme i Danmark. På trods af benhård konkurrence med de andre europæiske hovedstæder forventer vi igen fremgang i internationale turister i hovedstaden denne sommer. Det vil skabe stor værdi for de mange forskellige små og store virksomheder i turismens værdikæde i hovedstadsregionen, men også for vores kulturliv bredt set og for fælleskassen gennem skatteindtægter. Og den værdi skal gå hånd i hånd med et større fokus på helårsturisme, så vi også får løftet turismen i de kolde vintermåneder, siger Rikke Holm Petersen, kommunikations- og marketingdirektør i Wonderful Copenhagen.

Øjebliksbilledet af Scandics sommerferiebookinger tegner ligeledes et billede af København som sommerens danske topdestination.

”Vi kommer ikke udenom, at København har en magisk tiltrækningskraft på både internationale og danske turister. Mange kommer for den høje gastronomi, Tivoli, arkitektur og design. Samtidig er hovedstadens popularitet med til at brede turismen ud til resten af landet,” lyder det fra Klaus Johansen.

Selvom København tegner til at blive sommerens helt store turistmagnet, forventer Scandic, at hoteller tæt på natur, som fx Silkeborg og Sønderborg, igen i år vil hitte hos par og familier, der sætter pris på friluftsliv og naturoplevelser i sommerferien.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.