Annons:

Finnair begynder at veje passagerer

Det statsejede flyselskab Finnair begynder at veje sine passagerer. Testen finder sted i Helsinki-Vantaa lufthavn i februar, april og maj i år. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, melder det finske Hufvudstadsbladet.

Passagererne kan selv vælge, om de vil vejes. Målingen foretages i nærheden af ​​gaten og skal ifølge flyselskabet være anonym. Kun den kundeservicemedarbejder, der arbejder på målepunktet, kan se den samlede vægt, hævder Finnair.

”Vi vejer frivillige kunder sammen med deres håndbagage. I målingen efterspørger vi ingen persondata, kun kundens samlede vægt og håndbagage, kundens alder, køn og rejseklasse registreres i databasen. Der indsamles ingen oplysninger, der gør det muligt at identificere deltagerne, siger Satu Munnukka, der er ansvarlig for lufthavnsprocesser hos Finnair.

Grunden til vejningen er, at Finnair indsamler vægtdata på passagerer og håndbagage til flyvningerne. Ifølge Finnair har hver flyvning en maksimal vægt for at den kan lette sikkert, og denne grænse må ikke overskrides.

Selskabet bemærker, at de foretagne beregninger omfatter alt fra flyets vægt til brændstof, indchecket bagage, fragt, forplejning ombord, toiletternes vandtanke og kunderne.

Estimatet af kundernes vægt er baseret på fastlagte gennemsnitsvægte. De fastsatte vægte skal opdateres hvert femte år.

Testen gælder kun for visse flyvninger til andre europæiske lande og nogle langdistanceflyvninger til lande uden for Schengen-området.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.