Annons:

Eurovision gav genlyd på hotellerne: Nøgletal steg eksplosivt i Malmø – København fulgte trop

Hotellernes centrale nøgletal RevPAR steg med 271,6 procent i Malmø lørdag under Eurovisionfinalen sammenlignet med samme dag sidste år. I København var stigningen i RevPAR på 27,6 procent.

Superevents med internationale gæster er lig med travlhed på hotellerne, og sådan var det også omkring Eurovisionfinalen i Malmø i lørdags.

I Malmø steg både belægningsprocent og værelsespriser på finaledagen, hvilket førte til et markant hop på 271,6 procent i nøgletallet RevPAR, som viser hotellets evne til at fylde sine værelser til en bestemt pris.

Og kigger man på København steg RevPAR 27,6 procent på finaledagen sammenlignet med tilsvarende lørdag sidste år.

Det oplyser analysevirksomheden Benchmarking Alliance til Turistmonitor.

RevPAR står for Revenue Per Available Room og opfattes som nøgleindikator i hotelbranchen. Tallet tager højde for både hotellets belægningsprocent og den gennemsnitlige daglige værelsespris (ADR – Average Daily Rate).

RevPAR beregnes ved at dividere hotellets samlede værelsesindtægt med antallet af tilgængelige værelser.

»Vi så en stigning i RevPAR i Københavnsområdet på 27,6 procent lørdag sammenlignet med sidste år. Belægningsprocenten var på samme niveau som sidste år, men altså med højere priser,« skriver Benchmarking Alliances adm. direktør Rasmus Kjellman til Turistmonitor.

Han oplyser, at stigningen i RevPAR på 271,6 procent i Malmø-området lørdag sammenlignet med sidste år var drevet af både en højere belægningsprocent (+45,3 procent i forhold til sidste år) og højere priser (+155,6 procent i forhold til sidste år).

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.