Annons:

Dommeren i USA til SAS: I har 13 uger til at finde 9,5 mia

SAS AB ("SAS" eller "Selskabet") meddeler, at US Bankruptcy Court for Southern District of New York i USA ("Domstolen") har godkendt SAS' kapitalfremskaffelsesprocedure. Gennem denne procedure vil SAS implementere en konkurrencedygtig og bred kapitalopkøbsproces for at sikre de bedst tilgængelige vilkår for ny egenkapital.

Den 6. april 2023 meddelte SAS, at Selskabet tog det næste skridt i den omfattende transformationsplan SAS FORWARD ved at starte en kapitalopkøbsproces vedrørende et rekonstrueret SAS. Mandag godkendte retten den procedure, der skal styre Selskabets kapitalfremskaffelsesproces. Fristen for potentielle investorer til at afgive endelige bud udløber om cirka 13 uger.

Anko van der Werff, administrerende direktør for SAS, siger:

“Kapitalopkøbsprocessen er det næste vigtige skridt i SAS FORWARD, vores transformationsplan, der har til formål at styrke vores finansielle position, sikre langsigtet konkurrenceevne og konsolidere vores position som Skandinaviens førende flyselskab. Vi vil gennemføre en konkurrencedygtig og bred kapitalfremskaffelsesproces for at sikre ny kapital, der vil understøtte flyselskabets fortsatte udvikling samt lette gennemførelsen af ​​kapitel 11-processen”.

 

Yderligere information om kapitel 11-processen og implementeringen af ​​SAS FORWARD
For at fremskynde implementeringen af ​​den omfattende transformationsplan SAS FORWARD annoncerede SAS den 5. juli 2022, at selskabet i USA indsendte en frivillig ansøgning til kapitel 11, en veletableret og fleksibel juridisk ramme for rekonstruktion af virksomheder med operationer i flere jurisdiktioner. Gennem denne proces stræber SAS efter at indgå aftaler med vigtige interessenter, rekonstruere Selskabets gæld, rekonfigurere flyflåden og opnå en betydelig kapitalindsprøjtning.

Da virksomhedens omstruktureringsproces begyndte, var målene for SAS FORWARD-planen at erhverve mindst SEK 9,5 milliarder i ny egenkapital og at reducere eller konvertere SEK 20 milliarder i gæld (hvoraf størstedelen er gæld på balancen), inklusive staten. hybridobligationer, kommercielle hybridobligationer, schweiziske obligationer, statslån, flyleasingforpligtelser og forpligtelser i henhold til vedligeholdelseskontrakter og andre kontrakter. Den endelige størrelse af kapitalindskuddet afhænger af den konkurrencedygtige kapitalopkøbsproces og Selskabets løbende evne til at generere yderligere likviditet.

SAS sigter i øjeblikket på at afslutte den amerikanske domstolsproces i den sidste del af anden halvdel af 2023.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.