Annons:

Disney skrotter stort projekt i Florida

Walt Disney dropper planerne om at flytte 2.000 jobs fra Californien til en helt ny facilitet i Florida, med henvisning til ændrede "forretningsbetingelser".

Meddelelsen kommer midt i en stor juridisk tvist mellem Disney og Floridas guvernør Ron DeSantis.

I en mail til Disneys medarbejdere, som nyhedsbureauet Reuters har fået fat i, skriver Disney-parkernes topchef, Josh D’amoro, at der er sket væsentlige ændringer siden planen første gang blev lanceret i 2021, ikke mindst hvad angår ledelse og forretningsforhold.

– Det var ikke en nem beslutning at tage, men jeg tror på, det er den rigtige, skriver han.

I 2021 udarbejdede Disney en plan om at flytte dele af sine aktiviteter til et helt nyt anlæg i Lake Nona. Underholdningsgiganten forventede at bruge i alt 864 millioner dollars på projektet, ifølge Florida-avisen Orlando Sentinel.

Værdikonflikt
Men det seneste år er DeSantis og Disney havnet i en åben konflikt, som blandt andet har ført til, at DeSantis har ophævet Disneyworlds særlige status som et distrikt med næsten selvstyre. Dette er sket, efter at underholdningsgiganten har rettet skarp kritik af Floridas kontroversielle “Don’t Say Gay”-lov, som forbyder skoler at undervise i seksualitet og kønsidentitet fra før-K til 3. klasse.

I slutningen af ​​april sagsøgte Disney DeSantis, fordi selskabet mener, at de bliver straffet af Floridas politiske ledelse efter at have kritiseret statens nye LGBTQ+ love. Herefter har Florida modsagt.

Uønsket?
For en uge siden stillede Disneys CEO Bob Iger spørgsmålstegn ved, om Florida overhovedet var interesseret i, at selskabet fortsatte med at investere i staten.
I en telefonkonference med investorer påpegede han, at virksomheden beskæftiger 75.000 mennesker i staten, at det er et trækplaster for millioner af besøgende, og at det planlægger at investere 17 milliarder dollars for at udvide sin forretning over de næste ti år.

– Vil staten have, at vi investerer mere, ansætter flere og betaler mere i skat, eller ej? spurgte han.

(© NTB)

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.