Annons:

Det nye torv i Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn har fået 1.600 kvadratmeter træer, scene, catering og pop-up butikker.

Tirsdag åbnede det nye Torget i Oslo Lufthavn.

– Her er der mange muligheder, lige fra at slappe af under et træ, til at spise hurtigt og sundt på norske LETT eller se et underholdningsbidrag fra eventpladsen, siger lufthavnsdirektør Stine Ramstad Westby.

– Målet med at bygge Torget er at give passagererne en bedre oplevelse, når de rejser i udlandet. Vi vil gerne have et stort og åbent område med muligheder for at spise godt, shoppe eller bare slappe af i hyggelige omgivelser, mens du venter på dit fly, siger lufthavnsdirektør i Oslo Lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Et eventrum, som er på selve Torvet, giver også øget mulighed for at have spændende aktiviteter i løbet af året, som kan gøre ventetiden i lufthavnen mere interessant for de rejsende. Sådanne aktiviteter kan være koncerter, madsmagning, bogsignering eller promovering af nye koncepter og produkter.

– Mulighederne er mange, og vi ønsker, at vores passagerer skal opleve lufthavnen som et sted, hvor der hele tiden sker noget interessant, siger Ramstad Westby.

Har brug for nye kommercielle indtægter
Der er stor splid og konkurrence om at drive forretning i Avinors lufthavne og i særdeleshed Oslo Lufthavn.

Investeringen i Torget er også vigtig for at styrke Avinors lufthavne, som drives med en model, der enkelt forklaret betyder, at indtægter fra de store lufthavne er med til at finansiere alle de små lufthavne, der binder Norge sammen. Oslo Lufthavn er indtægtsmotoren i lufthavnen Norge.

– Luftfart er ikke ude af krisen skabt af pandemien: Passagertallet er ikke tilbage til det normale. Derudover har vi fået nedskæringer i de skattefrie kontingenter, hvilket klart rammer indkomstsiden, siger Ramstad Westby.

Pladsen er derfor en mulighed for at teste nye kommercielle koncepter.

– Avinor får indtægter fra omsætning i catering, butikker og toldfrit. Derfor er det også en pointe hele tiden at udvikle os og teste nye koncepter, så vi kan sikre, at det vi kalder Avinor-modellen bliver ved. Det har tjent Norge godt i mange år, og vi har kritisk infrastruktur, der er godt styret og uden det vedligeholdelsesefterslæb, som vi ser på veje og jernbaner, påpeger hun.

Nyrenoverede taxfree butikker
De toldfrie butikker i den internationale terminal er blevet opgraderet med bæredygtigt og fleksibelt butiksindretning og tilpasses bedre til passagerstrømmen i terminalen. Udvalget af lokale og nationale produkter styrkes, og de bliver mere synlige og lettere tilgængelige fra det nye Torv.

Den toldfrie butik ved ankomst fra udlandet er også blevet istandsat, herunder et helt nyt click & collect område.

– Alt i alt er det koncepter og en udvikling i Norges hovedlufthavn, som vi ser meget frem til at få på plads, inden sommertrafikken for alvor starter i 2023. For os er det vigtigt at facilitere en god rejseoplevelse allerede i lufthavnen, slutter Stine Ramstad Westby.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.