Annons:

AI-briller vil ændre vores rejseoplevelser

De nye opdateringer til Ray-Ban-mærkets smart briller inkluderer stemmeaktiveret AI-teknologi. Ifølge partner Meta kan det være særligt nyttigt for rejsende.

“Hvis du sidder på en restaurant og læser en menu på et fremmed sprog, kan AI’en oversætte indholdet”

Rejseeksperter er enige. Siden generativ AI kom på markedet, er det gang på gang blevet pointeret, at det på forskellig vis åbner op for, at forbrugerne kan have en højteknologisk assistent i lommen. Eller i ansigtet.

AI-teknologien, der har været i Ray-Bans smart briller, siden de blev lanceret i marts 2022, har ikke været særlig sofistikeret. Men den seneste opdatering, der blev lanceret for en uge siden, giver en god idé om fremtiden.

Såsom muligheden for at foretage håndfri opkald via apps og dele den udsigt, du ser gennem brillernes linser. AI’en kan svare på spørgsmål, for eksempel hvis du ser noget du ikke ved hvad det er, hvis der er noget du vil vide mere om eller hvis du vil have tips til hvad du skal gøre det sted hvor du er .

Hvis du sidder på en restaurant og læser en menu på et fremmedsprog, kan AI’en oversætte indholdet. Den kan også styre forskellige funktioner såsom at skrive en billedtekst til et billede taget med brillerne eller afspille musik.

– Briller er den ideelle enhed til en AI-assistent, fordi du kan lade dem se, hvad du ser, og høre, hvad du hører. Så de har den fulde kontekst af, hvad der foregår omkring dig, da de hjælper dig med hvad end det er, du forsøger at gøre,” sagde Mark Zuckerberg, Metas CEO.

AI’en aktiveres ved at brugere siger “hey, Meta” og derefter giver en prompt, såsom “hvad skal jeg gøre i New York?” eller “hvilken slags monument ser jeg på?”. Svaret kommer i lydformat eller i tekst direkte på objektivet, og dækker indtil videre USA og Canada.

De opdaterede briller er skabt med et 12-megapixel kamera, højtalere og fem mikrofoner. Videoer og billeder, som brugere tager, gemmes automatisk på en forbundet smartphone.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.