Annons:

Aalborg Lufthavn ser frem til en fortsat travl sommer

Rejseglæden fylder terminalen i Aalborg Lufthavn, hvor skolernes sommerferie nu er skudt i gang. Stor rejseaktivitet og godt fyldte fly mod europæiske feriemål prægede årets første sommermåned, juni 2022, hvor der alt i alt var 137.723 rejsende til og fra lufthavnen.

Antallet af passagerer i Aalborg Lufthavn var i juni 2022 stort set på niveau med samme måned i 2019, på trods af meldinger om kapacitetsudfordringer i de større europæiske lufthavne, der blandt andet påvirker flyselskaber som KLM. Aalborg Lufthavn er i nogen grad mærket af disse udfordringer og går ud af juni 2022 med samlet 98,4 procent af 2019-niveauet og blandt andet en stor fremgang i indenrigstrafikken på 11,7 procent i forhold til juni 2019.

Danmarks største indenrigsrute er i topform

I juni 2022 var syv ud af ti sæder i gennemsnit optaget på indenrigsflyene til København – med op til 22 daglige afgange. Der var i alt 8.250 flere indenrigsrejsende i juni 2022 end i juni 2019, hvorfor der er grund til optimisme i forhold til udviklingen af indenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn.

– Indenrigstrafikken er fortsat et godt stykke over 2019-niveuaet, og vi forventer, at både Bornholm og København bliver nogle store trækplastre sommeren igennem. Vi følger selvfølgelig situationen omkring SAS tæt disse dage, men som det ser ud nu bliver vi ikke direkte ramt af en eventuel arbejdsnedlæggelse i forhold til indenrigstrafikken. For chartertrafikken har vi en enkelt ugentlig afgang med SAS til Kreta, men vi ved, at rejsebureauerne er klar til at hjælpe deres kunder bedst muligt, hvis det bliver nødvendigt, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

 

 

Flere nyheder i juni for charter- og udenrigstrafikken

Et kig på udenrigs- og chartertrafikkens udvikling viste samme billede som de foregående måneder, men med langt flere charterrejsende i terminalen, der blandt andet var at finde ombord på ruteflyene til Antalya, Napoli, Malaga, Mallorca og Færøerne, der i år har et udvidet program.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.