Annons:

2022 blev rekordår for hotellerne – men bekymringerne fylder

Sidste år slog hotellerne overnatningsrekord, men særligt slutningen af året var præget af ændrede forbrugsvaner. Selvom 2022 startede med restriktioner i turisme- og oplevelseserhvervet, så endte året med at skrive sig ind i rekordbøgerne. Det skriver HORESTA i en pressemeddelelse

Med næsten 18,5 mio. overnatninger på landets hoteller i 2022, blev den hidtidige rekord fra 2019 slået med hele 8,2 pct. Særligt danskerne drev væksten med 20,6 pct. flere hotelovernatninger end i 2019, mens de udenlandske overnatninger var 7,9 pct. under før-krise-niveauet.

”Det er jo fantastisk, at danskerne fortsat har appetit på gode oplevelser her i landet, samtidig med at den internationale rejseaktivitet igen er kommet på et fornuftigt niveau. Der var næppe mange, der havde turdet tro på overnatningsrekord for hotellerne, da vi tog hul på 2022,” siger Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i HORESTA.

Han understreger dog, at fortællingen om overnatningsfremgangen er mere nuanceret end som så:

”Der er kommet ca. 5.000 nye hotelværelser til under pandemien alene i København, og derfor er det langt fra alle, der oplever en fremgang i antallet af solgte værelser sammenlignet med før krisen. Konkurrencen er simpelthen blevet intensiveret,” siger Jeppe Møller-Herskind.

HORESTAs kommercielle direktør tilføjer, at man skal være påpasselig med at tro, at overnatningsfremgangen kan aflæses på bundlinjen.

”Det er jo ingen hemmelighed, at branchen lige som mange andre er hårdt ramt af både omkostningskrise og høj inflation. Derfor er omsætningsvækst langt fra ensbetydende med bedre bundlinje. Vi håber dog, at 2023 kan ende med at blive et godt år for branchen,” lyder det fra Jeppe Møller-Herskind.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.