November overgår forventningerne i Billund Lufthavn

Første vintermåned er nu gået og overgår succesforventningerne i Billund Lufthavn. Det er særligt de regionale ruter og ferieruterne.

I november har der været 239.578 rejsende igennem Billund Lufthavn, som svarer til en vækst på 11,0 procent i forhold til november 2018.

Den store vækst skyldes især de mange nye ruter, hvor blandt andet Ryanair oplever stor succes på deres nye rute til Dublin. Derudover kan væksten på feriesegmentet på 24 procent også godt tyde på, at danskerne i højere grad vil væk fra det våde efterår i Danmark.

– Der er ingen tvivl om, at det grå, danske vejr får danskerne til at rejse syd på, hvilket vores vækst på ferierejsende er et tydeligt tegn på. Vi kan også se, at væksten bl.a. er båret af Norwegians to nye solruter til Gran Canaria og Malaga, siger Billund Lufthavns administrerende direktør Jan Hessellund.

Billund Lufthavn ligger på samme niveau som november 2018 på de 11 hub-ruter til netværkslufthavnene som fx Amsterdam, Frankfurt og Istanbul.

– Vi har fået mange nye regionale ruter, der giver forretningsrejsende og andre rejsende bedre mulighed for at rejse direkte til de europæiske regioner, fortæller Jan Hessellund.

Ifølge direktøren havde lufthavnen en vækst på 22 procent på de regionale ruter i november.

Importen er stadig i modvind og falder med 10,2 procent. Det er eksportens fortjeneste, som stiger 17,4 procent, at fragten i alt går frem med 8,2 procent.

Kommentarer är stängda.