Lufthansa-krise: Storaktionær mødes med tysk finansminister

Tvivlsomt om redningsplan vedtages på Lufthansas generalforsamling på torsdag. Alternativet kan være betalingsstandsning.

En storaktionær i Lufthansa, Heinz Herman Thiele, skal mødes med den tyske finansminister i et forsøg på at nå til enighed om vedtagelsen af en redningspakke til 67 mia. kr., som er nødvendig for at sikre overlevelsen for det tyske flyselskab.

Thiele har gennem de seneste måneder opkøbt Lufthansa-aktier, så han nu sidder på godt 15% af stemmerne i selskabet. Men han er modstander af den redningspakke, den tyske regering har tilbudt Lufthansa, fordi den økonomiske støtte vil give den tyske stat 20% medejerskab af flyselskabet og to pladser i bestyrelsen.

Derfor har Thiele varslet, at han agter at stemme imod redningspakken på Lufthansas generalforsamling, som afholdes på torsdag den 25. juni. Og dermed er der, ifølge Lufthansa-ledelsen, stor risiko for, at generalforsamlingen ikke kan vedtage redningspakken med det nødvendige flertal. Dermed vil Lufthansa blive kastet ud i en økonomisk rekonstruktion, som vil medføre en betalingsstandsning.

Kilder tæt på den tyske regering oplyser, at Thiele og finansministeren på deres møde vil drøfte alternative muligheder, herunder at den økonomiske støtte til det tyske flyselskab formidles gennem en statsejet bank, i stedet for direkte fra den tyske stat. Dermed kan det undgås, at staten bliver medejer af Lufthansa.

Lufthansas topledelse udsendte i sidste uge en appel til alle aktionærer i flyselskabet om at møde op på generalforsamlingen og gøre deres indflydelse gældende ved at stemme for vedtagelsen af en redningspakke.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA