Annons:

Verdens bedste hotel kåret

Torsdag aften blev den allerførste liste over The World's 50 Best Hotels offentliggjort i form af en festlig galla i Guildhall i London. Travel News var der og fik et eksklusivt interview med vinderhotellet Passalacqua. Af: Linda Iliste

“Meget passion og en masse glæde. Vi er glade for at være her”

Passalacqua ligger i en historisk villa i Moltrasio ved siden af ​​Comosøen. Det består af 24 værelser og suiter samt en restaurant, bar, spa, udendørs pool, haver og en række aktiviteter inkluderet i prisen. Siden åbningen i juni 2022 har anmeldelserne i international presse været strålende.

Ved at blive det allerførste hotel nogensinde, der ligger nummer et på listen over verdens 50 bedste hoteller, har de nu også skrevet historie. Travel News var til stede under prisoverrækkelsen og fik en snak med Passalacquas ejer Valentina De Santis og general manager Silvio Vettorello.

“Det ville være nemt at blive så begejstret, at vi for eksempel ville udvide, men vi vil fastholde antallet af værelser”

Først og fremmest, hvordan føles det?

Valentina: Uvirkeligt. Som en drøm. Ud over en drøm, tror jeg, ville en drøm ikke være så fantastisk. Især i betragtning af at vi er et lille hotel, uafhængigt og familieejet, der åbnede for kun et år siden. Ud over vores vildeste fantasi kan jeg ikke sige det med andre ord.

Dette er den allerførste liste over verdens 50 bedste hoteller.Hvordan vil du beskrive følelsen i lokalet sammen med dine venner og konkurrenter?

Sylvio: En masse passion og en masse glæde. Vi er glade for at være her. Det har været to dages fest, for alle. Nu er vi selvfølgelig overvældede over, at vi endte på scenen som nummer et, men for os alle 50 er det en stor ære bare at være her.

Valentina: Hvis jeg kan tilføje noget, så er det, at ordet “konkurrent” er forkert. Vi er venner og kolleger, og det er et godt eksempel på, hvordan vores fællesskab styrkes.

Hvad vil du sige, der ligger bag Passalacquas succes?

Sylvio: På den ene side ejerfamilien – som Valentina, hendes mand og børn. På den anden side de 100 mennesker, der arbejder for os. De er altid smilende, hårdtarbejdende og elsker hotellet. Jeg tror, ​​det kan være hemmeligheden.

Valentina: Vi har ikke mere end andre hoteller på listen, eller andre hoteller ikke på listen for den sags skyld. Comosøen er en fabelagtig destination, og ejendommen er vidunderlig, mange hoteller har lignende forhold. Det, der gør os specielle, er, at det ikke handler om en forretning, men om kærlighed og passion, om en familie, der bekymrer sig om villaen, medarbejderne og gæsterne. Det er også den arv, som selve villaen står for, vi har gjort historien til en vigtig del af oplevelsen.

En sådan global anerkendelse for et uafhængigt, lille boutiquehotel er en kæmpe præstation. Det kræver beslutsomhed og vedholdenhed. Hvilke udfordringer har du mødt, og hvordan har du overvundet dem?

Valentina: Det lyder måske fortænkt, men denne rejse startede i slutningen af ​​2018, og vi har ikke rigtig stået over for nogen udfordringer. Det har været en eskalering af kærligheden – jo mere kærlighed vi har investeret i villaen og drømmen, jo mere kærlighed har vi fået til gengæld. Vi takker mange mennesker, der har støttet os lige fra begyndelsen. Det betyder meget, når hoteldrift handler om hjerte og kærlighed, om mennesker og relationer. Vi har ikke mange muskler bag os, men det er lykkedes at nå hertil, og det synes jeg siger en del.

Historien om Passalacqua er historien om en familie. Fortæl mig venligst mere om det.

Valentina: Jeg er en tredje generation af hotelejer, og det hele startede med en drøm, min bedstefar havde i 1970’erne. Han arbejdede på andre ting, men købte vores første hotel, Grand Hotel Tremezzo, som han forelskede sig i, og fra det øjeblik handlede det om kærlighed. Den største ære går til min mor og far. Jeg er bare ansigtet lige nu, de var – er – visionærerne, den store motor bag denne lille virksomhed. Som så meget i livet skete Passalacqua ved et tilfælde. Ved en ren tilfældighed opdagede mine forældre, at denne utrolige villa var til salg. De vidste ikke meget om det, og det er i sig selv usædvanligt, fordi de fleste villaer omkring Comosøen er så omtalte. Vi var til visning sammen og oplevede alle kærlighed ved første blik, en følelse af, at vi kunne skabe noget helt særligt. At vi er her i aften viser tydeligt, at den følelse var korrekt.

Vil reservationerne gå gennem taget nu?

Sylvio: Vi får se! Antallet af besøgende på hjemmesiden er eksploderet, og vi har fået mange nye følgere på de sociale medier. Dette er selvfølgelig en kæmpe eksponering for os, vi er super glade.

Valentina: Men vi har allerede haft en fantastisk sommersæson. Vi har kun 24 værelser, og jeg ønsker ikke, at Passalacqua bliver et hotel, der ikke kan bookes. Jeg håber, vi får en masse positivt ud af det her – jeg ønsker det hele! – men vores ultimative mål er ikke at blive invaderet. Det er at være konsekvent, fortsætte med at gøre et godt stykke arbejde og få gæster til at føle sig velkomne. Det ville være nemt at blive så begejstret, at vi for eksempel ville udvide, men vi beholder antallet af værelser. Jeg håber, at Passalacqua grundlæggende forbliver den samme, intime oplevelse.

Sylvio: Vi ser dette som en mulighed, en begrundelse, for at fastholde den vej, vi allerede er på.

Hvad sker der nu?

Valentina: Min far har lært mig at hæve niveauet hver dag. Vi holder lukket mellem november og marts for at ordne noget, der var planlagt allerede før vi åbnede, men som vi ikke nåede at blive færdige med. Passalacqua skete som sagt tilfældigt, måske sker der også noget andet tilfældigt – men der er intet planlagt. Frem for alt vil vi i øjeblikket bare blive endnu bedre til det, vi allerede gør hver dag.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.