Annons:

Københavns Lufthavn advarer efter flere russiske hackerangreb

Københavns Lufthavn er hårdt presset af vedvarende hackerangreb, der er taget voldsomt til i styrke, siden krigen i Ukraine begyndte.

Efter i den første fase af Ukraine-krigen at have været anvendt til cyberforsvar har flere af de russiske hackere nu fået luft til at øge de offensive angreb mod vestlige virksomheder, lyder eksperters vurdering.

Københavns Lufthavn har valgt at fortælle nærmere om nogle af de hændelser, som har ramt lufthavnen i løbet af de seneste måneder. Topchef Thomas Woldbye forklarer, at der har været adskillige forsøg på at ramme det centrale trafikknudepunkt i Danmark, og at angrebene har taget voldsomt til i styrke, siden krigen i Ukraine brød i februar.

»Vi har en galoperende cyberrisiko, som var der før, men som er blevet et langt større problem efter Ukraine-krisen,« siger Thomas Woldbye til Berlingske.

Woldbye oplyser, at angrebene har skiftet karakter og er blevet stadig mere avancerede, og at lufthavnene er nødt til at bruge flere ressourcer på at imødegå truslerne.

»Vi bliver angrebet flere gange, på flere forskellige måder og med mere avancerede metoder. Det, som vi for to til tre år siden troede, var et tilstrækkeligt niveau, er det ikke længere,« siger Thomas Woldbye.

Lufthavnen er blevet udpeget som et oplagt mål for hackere, fordi der er tale om kritisk infrastruktur på linje med el- og vandforsyning.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.