Annons:

Heathrow står over for sommerforstyrrelser, da lønkonflikten ‘eskalerer’

Passagerer, der bruger London Heathrow lufthavn kan stå over for flere forstyrrelser denne sommer, efter at den faglige konflikt med sikkerhedsmedarbejderne er eskaleret.

Medlemmer af Unite-fagforeningen, der arbejder ved Heathrows Terminal 3, har stemt for at gå i strejke, da de søger en højere lønstigning, og fagforeningen hævder, at sikkerhedspersonalet på Heathrow bliver betalt mindre end deres kolleger i andre London-lufthavne.

Omkring 1.400 sikkerhedspersonale, der arbejder på Heathrows Terminal 5, har allerede holdt en række strejker i denne måned, herunder et tre-dages stop i sidste uge fra 25.-27. maj.

Den seneste strejkeafstemning berører omkring 600 sikkerhedsmedarbejdere, der arbejder på Terminal 3, og 85 procent stemmer for arbejdskampe. Unite sagde, at det ville annoncere strejkedatoer for personale, der arbejder på Terminal 3 i “de kommende dage”.

Unites generalsekretær Sharon Graham sagde: “Eskalerende strejke vil uundgåeligt forårsage forstyrrelser, forsinkelser og aflysninger på tværs af Heathrow. Denne voksende strid er et direkte resultat af Heathrow lufthavns afvisende holdning til sine arbejdere.

»De har alvorligt fejlvurderet arbejdernes vrede. De har haft alle muligheder for at give vores medlemmer et rimeligt løntilbud, men har valgt at lade være. Det er nu på tide, at de vender tilbage til forhandlingsbordet og behandler dette problem, før der sker en yderligere eskalering.

“Strejkeaktionen er nu indstillet til at eskalere i løbet af sommeren, og Unite vil ikke efterlade stenen uvendt til støtte for vores medlemmer, der er involveret i striden.”

En talsmand for Heathrow sagde til BTN Europe: “Vi har holdt lufthavnen i drift i løbet af de sidste 17 dages strejke, og passagerer kan have tillid til, at vi vil fortsætte med at beskytte deres rejser hen over sommeren. I løbet af de kommende dage vil vi opdatere vores planer og aktivere en reservepulje af kolleger for at give yderligere sikkerhedskapacitet.

“Sommerferien er en af de bedste tider på året på Heathrow, og ingen bør være bekymrede over truslen om unødvendige strejker, der rumler videre i baggrunden. Der er en inflationsslående aftale på bordet for i år og næste år, og Unite bør lade kollegerne stemme om den. Vores dør er fortsat åben for at diskutere løsningen af dette problem.”

Luftfartsindustrien har lagt vægt på, hvordan rejsende i Europa skal drage fordel af en “jævnere” rejseoplevelse denne sommer på grund af bedre bemanding efter sidste års omfattende afbrydelse af flyrejser, hovedsagelig forårsaget af mangel på medarbejdere.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne
Nyt om navne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.