Annons:

Antallet af flyulykker i 2022 var det laveste i 5 år

I 2022 var der fem dødsulykker, der involverede tab af liv til passagerer og besætning. Dette reduceres fra syv i 2021 og en forbedring af det femårige gennemsnit (2018-2022), som også var syv.

”Ulykker er sjældne i luftfart. Der var fem dødsulykker blandt 32,2 millioner flyvninger i 2022. Det fortæller os, at flyvning er blandt de sikreste aktiviteter, hvor en person kan engagere sig i. Men selvom risikoen for at flyve er usædvanligt lav, er den ikke risikofri. Omhyggelig analyse af de tendenser, der dukker op, selv på disse meget høje sikkerhedsniveauer er det, der vil gøre flyvninge endnu mere sikkert. Årets rapport fortæller for eksempel os, at vi er nødt til at gøre nogle særlige bestræbelser på turboprop-operationer i Afrika og Latinamerika. Sikkerhed er luftfarts højeste prioritet, og vores mål er at få hver flyvning til at starte og lande sikkert uanset region- eller flytype, ”udtaler Willie Walsh, IATAs generaldirektør.

Dødelighedsrisiko
Industriens dødelighedsrisiko på 0,11 betyder, at en person i gennemsnit skulle tage en flyvning hver dag i 25.214 år for at opleve en 100% dødelig ulykke. Dette er en forbedring i forhold til den fem-årige dødelighed på 22.116 år.

På trods af reduktionen i antallet af dødsulykker steg antallet af dødsulykker fra 121 i 2021 til 158 i 2022. Størstedelen af dødsfald i 2022 forekom i en enkelt flyulykke i Kina, der krævede livet for 132 personer. Det involverede flyselskab var ikke et IATA -medlem, men er på IATA Operational Safety Audit (IOSA) -registeret Det næste største tab af liv fandt sted i en ulykke for et IATA-medlem i Tanzania, der resulterede i 19 døde.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.