Annons:

2023 bliver året for de snedige rejsende: Booking.com fortæller hvornår, hvor og hvordan du kan spare penge på dine rejser

Den globale økonomiske usikkerhed betyder at budgetter bliver afgørende i 2023. På trods af omvæltninger viser en ny undersøgelse fra Booking.com at næsten seks ud af ti (58%)* danske rejsende fortsat vil prioritere ferier. De vil dog have mere for pengene, og næsten to femtedele (39%) planlægger at være endnu mere sparsommelige end på tidligere rejser. Mens op mod halvdelen af de danske rejsende (48%) allerede synes de er mådeholdende i forhold til deres rejseudgifter, er det rejsende fra Thailand (73%), Indien (69%) og Kina (65%) der mener de er bedst til at spare. I Danmark vil 47% lægge et mere stramt rejsebudget og gøre brug af tilbud, tricks og særlige rejsetidspunkter. På baggrund af dette deler Booking.com tips til at hjælpe de rejsende med at spare penge i det kommende år.

Hvornår?

Der er mulighed for at spare både når det gælder hvornår du booker og hvornår du rejser.  I 2023 vil millennials verden over planlægge flere rejser i sidste øjeblik (53%), mens de ældre generationer vil finde tryghed i at planlægge i god tid for også at finde et godt tilbud (60% blandt generation X og 54% blandt babyboomerne). Rejsende der er på udkig efter tilbud i sidste øjeblik, kan drage fordel af Booking.coms late escape-tilbud. Du kan få mindst 15% rabat på udvalgte overnatningssteder med mærkaten “Late escape-tilbud” for ophold med udtjekning senest 3. januar 2023.

Der er også gode tilbud at finde hvis du lægger din rejse på bestemte tidspunkter. Hvis du rejser midt på ugen, kan du som regel finde et godt tilbud, og så kan du også være heldig at der er færre turister. Er du på udkig efter et roligere og billigere ophold, kan du således nyde et mere stille tempo med færre mennesker og samtidig spare penge.

Hvor?

2023 bliver året hvor ekstreme vejrforhold får indflydelse på hvor de rejsende vil hen – 43% af danske rejsende siger at klimaforandringerne får betydning for hvordan de planlægger deres ferie. Andre bliver mere kreative med deres rejser ved at planlægge længere omveje eller overveje rejsemål uden for højsæsonen (48%) for at få pengene til at række længere.

Rejsende der går med disse tanker, kan overveje at besøge rejsemål på Booking.coms liste med populære rejsemål for 2023 på mindre travle tidspunkter. Hvis du gerne vil til Bolzano i Italien, kan du overveje at tage dertil i april og nyde en solrig gåtur gennem vinmarkerne uden sommerens mange turister eller i oktober med mere vinterlige omgivelser i Dolomitterne uden den sædvanlige trængsel på løjperne. Er du interesseret i at besøge Querétaro i Mexico, kan du overveje at booke i de mere regnfulde måneder, september og oktober, hvor det er billigere end i de mere tørre måneder.

 

Hvordan?

At booke det hele samme sted giver ikke kun en mere enkel oplevelse, det kan også være en god måde at gøre brug af loyalitetsprogrammer og tilbud når du booker. Det er en afprøvet strategi blandt de 40% af danske rejsende som gerne vil have mest muligt ud af deres apps og loyalitetsprogrammer når de skal rejse i 2023. Ved at bruge Booking.coms loyalitetsprogram, Genius, kan du få adgang til nye niveauer samt rabatter og rejsefordele der aldrig udløber. Du skal blot logge ind på din Booking.com-konto og holde øje med Genius-logoet for at finde fordele og rabatter.

Med lidt snilde kan 2023 blive året hvor snedige rejsende fortsat har mulighed for at prioritere rejser, men hvor rejsende er mere opmærksomme end før på at få mest muligt ud af rejsebudgettet.

*Undersøgelse med fokus på rejseforudsigelser for 2023 bestilt af Booking.com og udført blandt en række voksne med planer om at rejse i forbindelse med arbejde eller fritid indenfor de næste 12-24 måneder. I alt deltog 24.179 personer fordelt på 32 lande og territorier (herunder 1014 fra Argentina, 1006 fra Australien, 505 fra Østrig, 504 fra Belgien, 1009 fra Brasilien, 503 fra Canada, 1009 fra Kina, 1010 fra Colombia, 505 fra Kroatien, 505 fra Danmark, 1010 fra Frankrig, 1001 fra Tyskland, 500 fra Hongkong, 1005 fra Indien, 504 fra Irland, 504 fra Israel, 1008 fra Italien, 1003 fra Japan, 504 fra Mexico, 502 fra Holland, 1007 fra New Zealand, 1009 fra Portugal, 507 fra Singapore, 1008 fra Sydkorea, 1001 fra Spanien, 505 fra Sverige, 508 fra Schweiz, 500 fra Taiwan, 504 fra Thailand, 1006 fra Storbritannien, 1009 fra USA og 504 fra Vietnam). Deltagerne udfyldte et online spørgeskema i august 2022.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.