Annonce:

Annonce:

Tyske turister redder feriehussæson

Mens oktober måned bød på markant fremgang for feriehusudlejningen, gik det igen tilbage for hotelindustrien. Flere tyske turister kom til Danmark.

Udlejningen af feriehuse i Danmark steg i oktober måned med 14 % i forhold til oktober måned sidste år. Og selvom en stor del af fremgangen tilskrives danske turister, som på grund af rejserestriktioner ikke har kunnet holde efterårsferien i udlandet, har også en vækst i antallet af tyske turister bidraget markant til væksten. De tyske turister øgede overnatningerne med 13%, og stod for tre ud af fire overnatninger i de danske feriehuse i oktober.

Til gengæld gik det igen tilbage for hoteller og feriecentre, hvor antallet af overnatninger i oktober 2020 var 38% lavere end året før. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Anders Christian Overvad, økonom i Arbejdernes Landsbank, er det et glimrende eksempel på, hvor skævt krisen rammer. Til Ritzau forklarer han, at ”når hoteller ofte ligger i store byer, hvor man ikke kommer i samme omfang som tidligere, så har mange landesteder det godt, fordi folk holder ferie mere lokalt”.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.