Annonce:

Annonce:

Krydstogtsturisme rammes af fortsatte restriktioner

80% af planlagte krydstogtsanløb i København aflyst. Havneoperatør giver stramme restriktioner skylden.

” Før de danske myndigheders beslutning om krav til fuldt vaccinerede krydstogtpassagerer havde vi en prognose, der viste 103 anløb i København. De fleste af disse er blevet annulleret efter beslutningen, og vi har i øjeblikket 22 reservationer tilbage”. Sådan lyder vurderingen fra Henrik Ahlqvist, som er chef for krydstogtsdivisionen i Copenhagen Malmoe Port.

Ahlqvist henviser til, at hvor turister, som ønsker at rejse til Danmark denne sommer generelt blot skal fremvise et gyldigt Corona-pas, så gælder der skrappere regler for krydstogtsturister, som skal dokumentere, at de er fuldt vaccinerede, hvis de er 16 år eller ældre.

Før Corona-pandemien var der i 2019 348 anløb af krydstogtsskibe i Københavns havn.

Som alternativ til besøget i København er bl.a. Visby på Gotland blevet populær, fortæller havneoperatøren, som forklarer det med, at de svenske restriktioner er markant mindre stramme end de danske.

De manglende krydstogtgæster kan mærkes i den i forvejen hårdt ramte turismeindustri herhjemme. I normale tider lyder den estimerede afledte effekt fra krydstogterne på 1,25 milliarder kroner i omsætning.

”Krydstogterne har en kæmpe betydning for detailhandlen. At man sætter sig ud i en sightseeingbus og får sig en tur rundt i byen og stopper i forretninger og lægger en masse penge. Denne mangel på krydstogter har en stor påvirkning på de brancher, der normalt har gavn af turisterne – overnatning, restauranter, detailhandel og transport,« siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA, til Berlingske.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.