Annonce:

Annonce:

Københavns Lufthavn i frit fald: ”Vi har ikke set noget lignende siden Anden Verdenskrig”

Virusudbruddet i Danmark har skabt stort fald i antallet af rejsende gennem Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn oplever et fald på 33 procent i forhold til, hvad man ellers havde forventet for denne årstid. Det skriver Ritzau.

– Vi oplever en hidtil uset reduktion i antallet af passagerer. Alt det her bliver påvirket dramatisk, og det er sket meget, meget pludseligt. Det er det, som er så anderledes. Det er ikke noget, der er sket over tid, siger han.

Det er ifølge lufthavnen udbruddet af coronavirus i Danmark, der er skyld i nedgangen.

– Konsekvenserne for luftfarten har haft en størrelsesorden, som er hidtil uset. Vi har ikke set noget, der ligner det her siden Anden Verdenskrig, siger Thomas Woldbye.

Regeringen i Danmark opfordrer borgere til ikke at rejse til særlige områder og lande i verden. Københavns Lufthavn er derfor under stort pres, og direktøren håber på, at regeringen kan finde en løsning, indtil udbruddet af virussen er overstået.

– Som lufthavn betyder det jo, at vores indtjening er under stærkt pres. Vores kunders (flyselskaberne, red.) indtjening er under stærkt pres. Og vi er nødt til at tage en række tiltag for at sikre os, at vi kan komme igennem denne krise, siger han.

Ifølge Ritzau er antallet af smittede gået fra 0 til 35 i Danmark på halvanden uge.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.