SAS klar med ”overlevelsesplan”

Tilsagn fra storaktionærer om at bidrage med i alt 8,5 mia. kr. i frisk kapital. Nye besparelser i vente

Samtidig med at SAS i går formelt opsagde 1.593 danske medarbejdere fremlægger selskabet nu en plan for sin overlevelse. Planen blev offentliggjort i en børsmeddelelse tirsdag morgen, og indebærer at selskabet skal tilføres i alt 8,5 mia. kr. i ny kapital.

Pengene skal hentes på aktiemarkedet. Ifølge børsmeddelelsen har både den danske og svenske stt givet tilsagn om at deltage, og det samme har den tredje storaktionær i SAS, den svenske Wallenberg-fond.

Det delvist statsejede dansk/svenske flyselskab havde allerede inden Corona-pandemiens start iværksat store besparelser, og den nye overlevelsesplan indebærer yderligere besparelser på henved 3 mia. kr. frem mod 2022. Men ifølge SAS selv, er disse besparelser langtfra nok til at sikre selskabet fremadrettet:

”Hverken de foranstaltninger, som allerede er blevet implementeret, eller de planlagte effektivitetsforbedringer, vil alene være tilstrækkeligt til at bringe selskabets egenkapital tilbage pre covid-19-niveauerne eller hjælpe med at sikre fundingen, så SAS kan fortsætte som en nøglespiller i den vigtige skandinaviske luftfartsinfrastruktur” lyder det i børsmeddelelsen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA