Qantas fuldfører verdens længste flyrejse

Det australske flyselskab Qantas testflyver i øjeblikket langdistanceflyvninger og har nu gennemført verdens længste flyvning mellem London og Sydney.

Qantas Airways fløj natten til torsdag en Boeing 787-9 Dreamliner fra London Heathrow til Sydney. Det er verdens længste flyvning i historien. Det skriver Qantas i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

Også i oktober testede Qantas Airways en langdistanceflyvning fra New York til Sydney uden stop. Den daværende rekord var 16.200 kilometer og tog 19 timer og 16 minutter.

Men torsdagens flyvning mellem London og Sydney overgår Qantas’ forrige. Flyvningen i går varede 19 timer og 19 minutter med en distance på 17.800 kilometer.

Flyruten er del af et forsøg fra Qantas. Flyselskabets administrerende direktør, Alan Joyce, fortæller, at ruten mellem London og Sydney forventes at blive tilgængelig for passagerer inden for de seneste år.

– Vi ved, at de rejsende gerne vil have plads til at bevæge sig på disse lange ture. Og de øvelser, vi anbefalede, at de skulle lave, fungerede rigtig godt.

– Vi kommer blandt andet til at installere udstrækningszoner og andre tiltag, siger direktøren.

Også i 1989 testede Qantas en flyvning mellem London Heathrow og Sydney. Det tog 20 timer og ni minutter med en Boeing 747-400.

Kommentarer är stängda.