Annonce:

Annonce:

Ny stramning: Selvisolation efter udlandsrejse bliver et påbud

Den hidtidige anbefaling om selvisolation efter ankomst til Danmark skal erstattes af et krav, bekræfter justitsministeren. Manglende overholdelse skal give bødestraf.

”Vi ønsker, at hvis du har været ude at rejse og kommer hjem, så skal du gå i isolation i ti dage. Gør du ikke det, så skal der være mulighed for at give en bøde eller en anden straf”.

Sådan sagde justitsminister Nick Hækkerup til DR søndag. Justitsministeren bakker dermed op om et forslag fra SF, der vil erstatte den hidtidige anbefaling om selvisolation med et decideret påbud.

Den nuværende anbefaling om 10 dages selvisolation er endda blødt op, således at de 10 dage kan reduceres til det halve, hvis man lader sig teste ved ankomst til Danmark. Såfremt testresultatet er negativt, kan selvisolationen ophøre, typisk på femtedagen efter ankomst.

Men SF’s forslag om at gøre de 10 dages selvisolation til et påbud, er ikke ledsaget af muligheden for at afkorte isolationsperioden efter et negativt testsvar.

Baggrunden for at indføre den nye stramning er, at myndighederne vil forsøge at undgå, at danskere, der har været i udlandet, medbringer nye, muterede Covid 10 virusvarianter, når de vender hjem.

Ifølge Nick Hækkerup bliver alle Folketingets partier indkaldt til hurtige forhandlinger om det nye forslag i løbet af denne uge. Indtil nu har Socialdemokratiet, SF og De Konservative sagt, at man bakker op om tanken.

Allerede efter de gældende regler skal man kunne fremvise en negativ Corona-test, der er højest 24 timer gammel, for at kunne komme på et fly til Danmark.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.