Norwegian slutter samarbejde med bemandingsbureau

3000 ansatte overflyttes direkte til Norwegian selv.

Et mangeårigt samarbejde mellem flyselskabet Norwegian og bemandingsbureauet OSM Aviation bliver nu afsluttet, og samtidig trækker lavprisselskabet sig ud af ejerskabet af OSM. Det skriver norske E24.

Til gengæld bliver OSM Aviation aktionær i Norwegian, idet flyselskabet afregner en oparbejdet gæld til OSM med aktier.

De to virksomheder har siden 2016 samarbejdet tæt i et fællesejet selskab, som har sørget for bemanding af en lang række Norwegian-baser i Europa og USA.

Omkring 3.000 piloter og kabineansatte bliver berørt af ændringen, og får fremover Norwegian som direkte arbejdsgiver. Ændringen får dog ikke nogen umiddelbar konsekvens for de ansatte, som for øjeblikket er hjemsendt.

”Det er et stort og strategisk vigtigt skridt på vejen for det nye Norwegian, at v overtager det fulde ansvar for de selskaber, hvor vores flyvende personale er ansat. Den direkte kommunikation med vores eget personale er helt afgørende for at opbygge det nye Norwegian”, siger koncernchef i flyselskabet, Jacob Schram i en kommentar.

Allerede i april måned varslede Norwegian, at strategien med at benytte eksterne bemandingsselskaber skulle ændres. Det skete i forbindelse med, at man erklærede fire af sine egne bemandingsselskaber i Sverige og Danmark konkurs.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA