Norwegian mister over en milliard i 2019

Flyveforbuddet af Boeing 737 MAX-flymodellen har haft store konsekvenser for det skandinaviske flyselskab Norwegian, der har været tvunget til at holde 18 fly på jorden siden marts 2019.

Norwegian går ud af 2019 med et underskud på 1,2 milliarder danske kroner, viser deres årsregnskab, som de fremlagde torsdag. Det er 100 millioner mindre end i 2018.

Det skyldes primært, at Norwegian har holdt 18 Boeing 737 MAX fly på jorden på grund af flyveforbuddet. Norwegian har været nødt til at leje fly, og det har ifølge Ritzau kostet flyselskabet 740 millioner kroner. 

I løbet af 2019 havde Norwegian fokus på deres nye strategi fra vækst til lønsomhed, der har sparet selskabet 1,7 milliarder danske kroner, fortæller Norwegians finansdirektør Geir Karlsen.

– 2019 var en ny epoke for Norwegian, hvor selskabets strategi ændrede sig fra vækst til lønsomhed. Vi nåede målet om at spare NOK 2,3 milliarder gennem #Focus2019 og nåede flere andre positive økonomiske milepæle.

– Overgangen til lønsomhed fortsætter med transformationsprogrammet NEXT for at bygge en stærk, bæredygtig og lønsom virksomhed til fordel for vores kunder, ansatte og aktionærer, siger Geir Karlsen i en pressemeddelelse.

Strategien fra vækst til lønsomhed har betydet, at Norwegian har lukket flere ruter og baser. Derudover har de solgt fly og udskudt leverancer.

Ifølge Ritzau forventer Norwegian et overskud i 2020.

Kommentarer är stängda.