Annonce:

Annonce:

Norwegian-aktionærer mister milliarder

Efter forårets rekapitalisering har storaktionærer tabt henved 5 mia. NOK.

Rekapitaliseringen i lavprisselskabet Norwegian har været en dyr affære for selskabets aktionærer, både de oprindelige og de nye storaktionærer.

En betydelig del af den økonomiske omstrukturering er sket ved at konvertere gæld til aktier, som nu frigives til handel på børsen. Og de mange nye aktier betyder, at kursen er dalet brat, så den mandag nåede ned på 1,34 NOK pr. aktie.  Dermed er kursen reduceret med 95% siden februar.

Mandagens kursfald alene nåede 15%, og ifølge norske analytikere er det et tegn på, at mange obligationsejere og andre kreditorer, der har konverteret deres tilgodehavender til aktier, har valgt at sælge aktierne ved først mulige lejlighed, uanset den lave salgskurs.

De næste trancher af aktier, der frigives til handel på børsen, kommer henholdsvis 9. oktober og 9. december i år. I alt vil der, når alle aktier er frigivet til handel, være sendt 3,6 milliarder nye Norwegian-aktier i omløb.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.